Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" debitants Džordans Marejs pēc piektdien piedzīvotā zaudējuma pret Helsinku "Jokerit" vienību uzteica Somijas komandas meistarību un ātrās darbības, ziņots "Dinamo" kluba mājaslapā.

Jau pagājušās nedēļas piektdienā tika ziņots, ka Rīgas komandas rindas papildinājis Kanādas hokejists Džordans Marejs. Aizsargs piektdien aizvadītajā mačā pret Helsinku "Jokerit" vienību pirmo reizi devās laukumā "Dinamo" sastāvā, ar Rīgas komandu piedzīvodams zaudējumu.

"Spēle nebija no vieglākajām, bet ir vairākas lietas, ko mēs darījām labi," pēc cīņas atzīst Marejs. "Bija pāris nepatīkamas epizodes, pie kā ir jāpiestrādā. Sniegums man patika, bet rezultāts, protams, nē. Ātri zaudējām divus vārtus, pret šo komandu to atspēlēt bija ļoti grūti. Pretinieki šovakar bija ļoti meistarīgi. Spēlēja ļoti pārdomāti, ar augstu tehnisko meistarību, darbojās ātri. Viegli nebija, bet būs labi – jāturpina strādāt."

Aizsargs savā pirmajā spēlē kluba labā vienu reizi meta pa vārtiem, izpildīja trīs spēka paņēmienus un nopelnīja divas soda minūtes. Pārkāpums notika tieši pēc Marko Antillas gūtajiem vārtiem, Marejam divcīņā nespējot tikt galā ar Henri Ikonenu, kurš veiksmīgi liedza vārtsargam Staņislavam Gaļimovam redzēt metiena izpildīšanas brīdi.

"Pats jutos labi. Biju ļoti noilgojies pēc hokeja – nebiju spēlējis astoņus mēnešus. Protams, vēl ir jāaprod, bet kopumā ir labi. Komandā ir zināmas sejas, esmu iejuties ļoti labi," klāsta hokejists.

Marejs komandai oficiāli pievienojās brīdī, kad vairāki no tās spēlētājiem Covid-19 dēļ nevarēja doties laukumā. Pēc pašizolācijas pārtraukuma "dinamieši" uzvarējuši vienā no četrām spēlēm.

"Šī būs neparasta un sarežģīta sezona. Taču nekādā gadījumā nedrīkst visā vainot šo vīrusa situāciju. Spēlējam ar tiem, kas var. Arī pretiniekiem būs problēmas. Vienkārši ir jāizmanto savi momenti," spriež Marejs.

Kanādietis līdzšinējo profesionālo hokejista karjeru aizvadījis Amerikas hokeja līgas (AHL) čempionātā. Četru sezonu laikā pārstāvot Binghemtonas "Senators" un Belleville "Senators", viņš laukumā gājis 174 spēlēs (24 vārti, 61 rezultatīva piespēle).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!