Foto: "1/4 Satori"

Rīgas "Dinamo" jaunais vārtsargs Ēriks Vītols pēc savas debijas Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) atzina, ka izbaudīja spēli.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" aizvadīja savu pirmo spēli pēc Covid-19 uzliesmojuma komandā. Vairāki spēlētāji joprojām nevarēja aizvadīt maču, bet Vītols "aizlāpīja" vārtsargu līniju. Šajā sezonā viņš bija aizvadījis 15 spēles Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), kur vidēji ielaidis 1,95 vārtus un atvairījis 94,2% metienu.

Savā KHL debijā viņš atvairīja 33 no 36 metieniem, bet Rīgas "Dinamo" izbraukumā ar 0:3 zaudēja Minskas "Dinamo".

"Bija 36 metieni? Pirms spēles negaidīju, ka būs tik daudz. Bet es jutos labi – biju gatavs spēlei. Komandas biedri visu laiku atbalstīja un palīdzēja," Rīgas "Dinamo" preses dienestam teica Vītols. "Sajūtas pirmajā spēlē bija tiešām lieliskas. Žēl, ka zaudējām, bet savu pirmo KHL spēli es noteikti izbaudīju. Atliek apturēt pirmo ripu un satraukums pāriet. Paldies treneriem par man doto uzticību sevi pierādīt. Ceru, ka būs vēl iespējas."

"Salīdzinot ar MHL, pirmais, kas nāk prātā ir spēlētāju gudrība laukumā. Katra kļūda tiek pamanīta, viss notiek ļoti lielā ātrumā. Ne mirkli nedrīksti atslābināties, jo tad sekos kļūda. Un šeit spēlētāji ir ļoti meistarīgi. Momenti tiek izveidoti zibenīgi. Vairākuma izspēlē piespēles ir precīzas un seko ļoti spēcīgs metiens. Bet maču es ļoti izbaudīju," viņš sacīja.

Rīgas "Dinamo" pieredzējušais spēlētājs Miķelis Rēdlihs pēc mača slavēja jaunos hokejistus, kuriem šobrīd ir iespēja sevi apliecināt.

"Iespējams, nevarējām iemest, jo ilgi nebijām spēlējuši, taču varbūt vienkārši vajadzēja nospēlēt aukstasinīgāk. Par jaunajiem spēlētājiem, arī vārtsargu, kurš debijā aizvadīja lielisku spēli, varu sacīt tikai labus vārdus," teica Rēdlihs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!