Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" pēc abpusējās vienošanās pārtraucis sadarbību ar komandas galveno treneri Sergeju Zubovu.

"Sergejs Zubovs nolēmis neturpināt darba tiesiskās attiecības ģimenes apsvērumu dēļ. Cienot trenera lēmumu, Rīgas "Dinamo" vadība lauzusi līgumu ar Krievijas speciālistu," teikts komandas paziņojumā. "Rīgas "Dinamo" respektē trenera lēmumu. Ikvienam ģimene ir pirmajā vietā. Sportā nereti notiek šādas situācijas, uz kurām jāspēj reaģēt adekvāti un operatīvi. KHL sezona turpinās, un komandas mērķi paliek nemainīgi. Tuvākajā laikā Rīgas "Dinamo" vadība lems par to, kurš turpmāk vadīs komandu."

Nākamajā izbraukuma spēlē 22. oktobrī Čerepovecā pret vietējo "Severstaļ" Latvijas kluba galvenā trenera pienākumu izpildītājs būs Valērijs Kuļibaba.

Pēc neveiksmīgas pagājušās sezonas Rīgas "Dinamo" neturpināja sadarbību ar Pēteri Skudru un laicīgi - 12. aprīlī - par jauno galveno treneri iecēla Zubovu.

Zubova vadībā komanda vāji iesāka KHL sezonu, tomēr oktobrī Rīgas "Dinamo" rādīja sen neredzēti veiksmīgu sniegumu un spēja KHL Rietumu konferencē ielauzties labāko astotniekā. Šobrīd rīdzinieki 20 spēlēs guvuši septiņas uzvaras pamatlaikā, vēl viens panākums ir pagarinājumā. Astoņi zaudējumi komandai ir pamatlaikā, bet pa divām neveiksmēm ir pagarinājumā un "bullīšos". Tādējādi 20 spēlēs Latvijas klubs ir ticis pie 20 punktiem.

Pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" 60 spēlēs izcīnīja piecas uzvaras pamatlaikā, vēl divi panākumi bija pagarinājumā un divi "bullīšos". Visas sezonas gaitā komanda guva tikai 28 punktus, kas bija izteikti vājākais rādītājs visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!