Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā otrdien otro no četrām cīņām mājas spēļu sērijā aizvadīs Rīgas "Dinamo", kas "Arēnā Rīga" uzņems Mārtiņš Cipuļa pārstāvēto Habarovskas "Amur".

Spēle sāksies pulksten 19:30.

Pirms mača ar "Amur" rīdzinieki ir saskārušies ar sastāva problēmām. Iepriekšējā mačā ribu lūzumā iedzīvojās komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, kurš nevarēs spēlēt aptuveni mēnesi. Pēc Ozoliņa izkrišanas no ierindas "Dinamo" iepriekšējo maču pabeidza tikai ar pieciem aizsargiem. Pirmdienas vakarā "Dinamo" paziņoja, ka komandu atstāj Jurajs Mikušs, kurš karjeru turpinās Maskavas "Spartak". Vairākas spēles jau izlaidis aizsargs Kristaps Sotnieks, bet pagājušajā spēlē pēc savainojuma izārstēšanas laukumā atgriezās Broks Troters, kurš gan arī nespēlēja iepriekšējā mača beigās.

"Dinamo" un "Amur" šosezon savā starpā tikās 15.septembrī Habarovskā – toreiz rīdzinieki uzvarēja ar 4:3 pēcspēles "bullīšos".

Pirmajās divās KHL sezonās komandas savā starpā tikās sešas reizes. Tieši ar mačiem pret "Amur" Habarovskā "Dinamo" uzsāka dalību KHL pirmajā sezonā – pirmajā spēlē "Dinamo" uzvarēja ar 4:2, bet "Amur" nākamajā dienā revanšējās "bullīšos" ar 7:6. Arī Rīgā komandas uzvaras dalīja uz pusēm – pirmajā spēlē "Dinamo" uzvarēja ar 2:1, bet nākamajā dienā "Amur" atkal revanšējās ar 1:0. Pagājušajā sezonā komandas tikās divas reizes un arī panākumus guva katra komanda – Rīgā ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā pārāki bija "Amur" hokejisti, bet Habarovskā ar 4:2 uzvarēja "Dinamo".

"Dinamo" komanda ir uzvarējusi pēdējās divās spēlēs un trijās no pēdējām četrām spēlēm. Tikmēr "Amur" ir piedzīvojis divus zaudējumus pēc kārtas un četrus pēdējās piecās spēlēs. KHL kopvērtējumā pirms otrdienas spēlēm "Dinamo" ar 43 punktiem 28 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu konferencē, bet "Amur" ar 29 punktiem 28 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē.

Pēc otrdienas spēles "Dinamo" aizvadīs vēl divas cīņas savā laukumā – 2.decembrī pret Aleksandra Jerofejeva pārstāvēto Novokuzņeckas "Metallurg", bet 6.decembrī pret bijušā Latvijas izlases spēlētāja Igora Pavlova trenēto Maskavas "Spartak".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!