Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē šodien savā laukumā uzņem Mitišču "Atlant" vienību, ko pārstāv arī tā kādreizējais kapteinis Sandis Ozoliņš.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.17. To tiešraidē varēs vērot kanālā "TV6".

Šī rīdziniekiem būs jau trešā cīņa mājas spēļu sērijā. Pirmajos divos mačos Latvijas klubs rādīja cienījamu sniegumu, bet cieta divas neveiksmes - ar 1:2 mača izskaņā piekāpās līgas līdervienībai Sanktpēterburgas SKA un ar 3:4 atzina Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pārākumu.

Pirms šīs četru mājas spēļu sērijas "Dinamo" klubu pameta divi spēlētāji - pieredzējušais uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš devies uz Čehijas vienību Prāgas "Lev", un kanādiešu aizsargs Matjē Karls, kurš sezonu turpinās Šveicē. Kluba vadība izteikusies, ka jau gatavojas nākamajai sezonai, dodot iespēju sevi pierādīt gados jaunajiem hokejistiem.

40 gadus vecais Ozoliņš bija Rīgas "Dinamo" kapteinis iepriekšējās trīs sezonas. Šo sezonu viņš uzsāka bez kluba bet septembra beigās pievienojās tobrīd sekmīgi spēlējošajai "Atlant" komandai. Kopš tā laika gan Mitišču klubam sākās iespaidīgas zaudējumu sērijas un arī tam tagad ir vien minimālas izredzes uz kvalificēšanos Gagarina kausam. Pēdējā laikā Ozoliņš ir arī "Atlant" komandas kapteinis.

Ozoliņš šosezon laukumā devies 33 spēlēs, kurās izcēlies ar vieniem gūtajiem vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm.

Abas komanda pirmoreiz šosezon savā starpā tikās septembrī, kad "Atlant" vēl bez Ozoliņa sastāvā izcīnīja uzvaru savā laukumā ar 5:2.

Pēc šī mača "Dinamo" mājas spēļu sēriju otrdien noslēgs ar cīņu pret Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu. Tad Latvijas klubam būs jādodas uz Tālajiem Austrumiem sezonas pēdējā izbraukuma sērijā.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 45 punktiem 44 spēlēs ieņem 13.vietu. Astoņas spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 14 punktiem, saglabājot vien teorētiskas izredzes iekļūt izslēgšanas cīņās.

Savukārt "Atlant" ar 49 punktiem atrodas šīs pašas konferences 11.pozīcijā.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentās ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon bija izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums bija iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!