Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šodien izbraukumā tiekas ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik", cenšoties pārtraukt trīs neveiksmju sēriju.

Mačs Ņižņekamskā sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika. To tiešraidē varēs vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Abu komandu pirmajā šīs sezonas tikšanās reizē 11.oktobrī Rīgā mājinieki tika pie uzvaras ar rezultātu 2:1.

Pēdējās divās spēlēs pirms decembra pārtraukuma rīdzinieki izcīnīja divas uzvaras, bet kopš tā laika ciestas trīs neveiksmes, iegūstot divus punktus. Tā pērnā gada beigās Rīgas "Dinamo" ar 1:2 (bullīšos) zaudēja Prāgas "Lev" un ar 1:3 piekāpās Bratislavas "Slovan", bet piektdien ar 3:4 (pagarinājumā) piekāpās Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajam Ufas klubam "Salavat Julajev".

Izbraukuma sērijas turpinājumā rīdzinieki otrdien un ceturtdien tiksies arī ar Magņitogorskas "Metallurg" un Čeļabinskas "Traktor" komandām, bet kopumā janvārī tiks aizvadīts 12 spēļu maratons pirms Soču ziemas olimpiskajām spēlēm.

Ar 70 punktiem 39 spēlēs Latvijas klubs atrodas Rietumu konferences kopvērtējuma tabulas piektajā vietā, par punktu atpaliekot Maskavas CSKA komandas, kas aizvadījusi par divām cīņām vairāk, bet vēl par trim punktiem vairāk ir 42 spēles aizvadījušajai aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Doņeckas "Donbass" vienībai.

Tikmēr "Ņeftehimik" ar 41 punktu 40 cīņās ieņem tikai 11.vietu Austrumu konferencē.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!