Foto: F64

Nav pamata neticēt dopinga lietošanā pieķertajam Latvijas hokeja izlases uzbrucējam Vitālijam Pavlovam, kurš atklājis, ka aizliegtos medikamentus saņēmis tieši no Rīgas "Dinamo" komandas, uzskata vienības ārsts Āris Aivars.

Kā zināms, sestdienas vakarā medijus pāršalca ziņa, ka Pavlovs pieķerts dopinga lietošanā. Sportista A un B provju analīzēs tika atrasts aizliegtais stimulants metileksanamīns. Tā ir viela, kas var tikt pievienota uztura bagātinātājiem, lai veicinātu organisma atjaunošanos.

Pats Pavlovs apzinātu aizliegto vielu lietošanu noliedzis, turklāt viņš apliecināja, ka šīs hokeja sacensību sezonas laikā ir lietojis vienīgi sava kluba Rīgas "Dinamo" ārsta ieteiktos medikamentus un uztura bagātinātājus.

"Nav pamata Pavlova teiktajam neticēt, ja nu vienīgi viņš šīs vielas nav uzņēmis ārpus Rīgas "Dinamo" sistēmas," sarunā ar aģentūru LETA izteicās Aivars. "Šobrīd pārskatām visu medikamentu klāstu, kas ir mūsu komandā. Šos produktus mēs saņemam no piegādātājiem. Katram no šiem ražojumiem līdzi nāk sertifikāts, kas apliecina, ka tas nesatur aizliegtās vielas."

Ja Rīgas "Dinamo" pārstāvjiem medikamentos izdosies atrast aizliegtās vielas, būs jāvēršas pie produktu piegādātājiem.

Arī sestdien Pavlovs uzskaitījis visus lietotos medikamentus, bet nevienam no tiem nav nekāda sakara ar viņa organismā konstatēto vielu.

Tāpat Aivars pastāstīja, ka Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) dopinga pārbaudes tiek veiktas gana bieži - četras piecas reizes sezonā.

Latvijas pēdējie oficiālie olimpiskie dopinga gadījumi bija 2000.gada Sidnejas Olimpiādē airētājam Andrim Reinholdam, kā arī 2002.gadā pirms Soltleiksitijas olimpiskajām spēlēm bobslejistam Sandim Prūsim, kas gan toreiz neliedza viņam startēt spēlēs.

Sākot ar pagājušā gada septembri, pēc Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pasūtījuma Latvijas Antidopinga aģentūra (LAA) ir veikusi vairāk par 65 dopinga pārbaudēm, tai skaitā visiem 58 Latvijas olimpiskās komandas sportistiem. Tā 2013.gada 10.decembrī šāda pārbaude tika veikta arī Pavlovam, bet šīgada 2.janvārī no Helsinku Antidopinga laboratorijas tika saņemta atbilde par negatīvu rezultātu. Pēc 2002.gada LOK mainīja dopinga analīžu veikšanas kārtību un tagad ne mazāk kā divus mēnešus pirms olimpiskajām spēlēm tiek pārbaudīti visi olimpieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!