Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" ceturtdien izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas, "Arēnā Rīga" pārspējot Nursultanas "Baris" hokejistus.

"Dinamieši" pretiniekus pieveica ar rezultātu 3:2 (2:0, 0:0, 1:2), izcīnot trešo uzvaru septiņās spēlēs.

Pārsvaru mājinieki sev izkārtoja pirmā perioda vidū, kad 15 sekunžu laikā tika gūti divi vārti. Vispirms vairākumā pēc Lukaša Radila pauzes precīzu metienu izpildīja Frenks Korado, bet tūlīt pat pretuzbrukumā izcēlās Sebastjans Venstrems.

"Dinamo" neapstājās pie sasniegtā, pirmo divu periodu laikā uzbrūkot krietni bīstamāk nekā pretinieki. Stabu ar vēl vienu spēcīgu metienu norībināja Korado, bet pēkšņas pretinieku kļūdas gandrīz izmantoja Peters Tīvola un Aleksandrs Protapovičs, kurš arī trāpīja pa Joni Ortio sargāto vārtu stabu.

Tomēr trešie vārti tika gūti vien pēdējā trešdaļā, kad Radils ar teicamu diagonālo piespēli atrada Emīlu Porjē – rezultāts jau 3:0.

Spēcīgā "Baris" vienība izteiktu pārsvaru izrādīja vien spēles pēdējās desmit minūtēs. Džo Morovs nepilnas astoņas minūtes pirms spēles beigām liedza Juhanam Matsonam palikt "sausā". Vārtsargs praktiski visu spēli bija uzdevumu augstumos, atvairot 30 no 32 metieniem. Otro ripu viņa vārtos nogādāja Ņikita Mihailiss, kurš to paveica vien divas sekundes pirms spēles beigām.

Rīgas "Dinamo" komanda pirmo reizi kopš 2020. un 2021. gada mijas izcīnīja divas uzvaras pēc kārtas. Komandai tā arī varēja būt pirmā "sausā" uzvara kopš 2020. gada 4. janvāra, kad ar 1:0 tika pieveikta tieši "Baris" komanda.

Ar spēli svētdien pret Maskavas "Spartak" rīdzinieki uzsāks otro izbraukuma maču sēriju šosezon. "Dinamo" vienība ar sešiem punktiem septiņās spēlēs pakāpās uz astoto vietu Rietumu konferencē, taču no desmitās līdz 12. pozīcijā esošajām komandām ir par vienu aizvadītu maču mazāk.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!