Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" kluba vadība panākusi vienošanos par līgumu pagarināšanu ar aizsargu Oskaru Cibuļski, kā arī uzbrucējiem Ģirtu Ankipānu, Robertu Bukartu un Andri Džeriņu, kuri visi četri šobrīd Latvijas izlases sastāvā cīnās pasaules čempionātā Slovākijā, vēsta komandas oficiālā mājas lapa.

Pieredzējušais uzbrucējs Ģirts Ankipāns (1975) Rīgas "Dinamo" sastāvā ir spēlējis visas trīs iepriekšējās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas - regulārā čempionātā aizvadītas 153 spēlēs, kurās gūti 21 vārti un 36 piespēles, play-off 17 spēlēs - divi vārti un viena piespēle.

Savukārt pārējie trīs hokejisti Rīgas "Dinamo" sastāvā ir aizvadījuši divas pēdējās sezonas – 21 gadu vecais Roberts Bukarts regulārajā KHL čempionātā piedalījies 75 spēlēs, gūstot septiņus vārtus un izdarot sešas piespēles, un sešos mačos "play-off" turnīrā.

23 gadus vecais Oskars Cibuļskis KHL regulārajā čempionātā piedalījies 49 spēlēs (2 vārti un 7 piespēles) un 13 mačos"play-off" (1 vārti un 6 piespēles), bet Andris Džeriņš KHL regulārajā čempionātā piedalījies 49 spēlēs (3 vārti un 2 piespēles) un 6 spēlēs Gagarina kausa izcīņā (1 vārti).

Jau ziņojām, ka Rīgas "Dinamo" turpinās sadarbību ar aizsargu Arvīdu Reķi un komandas kapteini Sandi Ozoliņu, bet aprīļa beigās noslēdza līgumu ar jaunu galveno treneri, somu Peku Rautakallio.

30. aprīlī līgumi ar Rīgas "Dinamo" beidzās vairākiem spēlētājiem – Mikaēlam Tellkvistam. Tomašam Surovijam, Robertam Petrovickim, Markam Hartiganam, Jānim Sprukram, Rodrigo Laviņam, Jurim Štālam, Krišjānim un Jēkabam Rēdlihiem. Tiem spēlētājiem, kurus kluba vadība vēlas paturēt "Dinamo" sastāvā, ir izteikti piedāvājumi, taču dažiem no viņiem ir piedāvājumi arī no citām komandām. Piemēram, par Tomašu Suroviju, pēc medijos izskanējušās informācijas, interesējas CSKA, uz kuru ir pārgājis iepriekšējais Rīgas "Dinamo" treneris Jūliuss Šuplers, bet Mikaēls Tellkvists Rīgā nepalikšot, jo, pēc viņa domām, saņem šeit savai spēlei neatbilstošu atalgojumu, vēsta Rīgas "Dinamo" mājas lapa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!