Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā sestdien pie uzvaras tiekot latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Ukrainas komandai Doņeckas "Donbass", Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šķīrās arī no teorētiskām izredzēm kvalificēties Gagarina kausa izcīņas turnīram.

Aizvadītajā mačā "Donbass" ar 4:2 (1:1, 1:1, 2:0) izbraukumā pārspēja Novokuzņeckas "Metallurg" komandu.

Tādējādi Ukrainas klubs panāca situāciju, ka šobrīd iekļūšanai Rietumu konferences "play-off" zonā nepieciešami vismaz 62 punkti. Tikmēr Rīgas "Dinamo" kontā pašlaik ir 46 punkti, bet atlikušajās turnīra piecās spēlēs komanda var iekrāt maksimāli 15 punktus, kas nozīmē, ka pat pie visveiksmīgākā scenārija tā regulārā čempionāta noslēgumā nebūs iekrājusi vairāk par 61 punktu.

Bārtulis minēto maču aizvadīja savas komandas otrajā maiņā, uz ledus pavadot 21 minūti un 36 sekundes, kas bija otrs lielākais spēles laiks komandā. Latvieša kontā viens nesekmīgs metiens pa vārtiem.

Citā sestdienas spēlē uzbrucēja Aināra Podziņa pārstāvētā Čehovas "Vitjaz" komanda ar rezultātu 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) izbraukumā negaidīti spēja uzvarēt latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas klubu CSKA.

Podziņš un Sprukts spēlēja savu komandu attiecīgi otrajā un ceturtajā virknējumā, laukumā pavadot attiecīgi desmit minūtes un sešas sekundes un astoņas minūtes un 35 sekundes.

Podziņš statistikā izcēlās ar divu minūšu noraidījumu un diviem metieniem pa vārtiem, bet Sprukts uzvarēja četros no astoņiem iemetieniem.

Citviet trešajai no pēdējām četrām Kazaņas "Ak Bars" komandas spēlēm nebija pieteikts latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš, bet viņa pārstāvētā komanda ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 0:1) savā laukumā pēcspēles metienu sērijā zaudēja aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētājai pagājušās sezonas Gagarina kausa finālistei Omskas "Avangard".

Pujacs spēlēja savas komandas otrajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot 19 minūtes un 56 sekundes.

Citā spēlē zaudējumu pagarinājumā piedzīvoja Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Novosibirskas vienība "Sibirj", kas ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1) savā laukumā atzina Maskavas "Spartak" pārākumu.

Mājinieku otrās maiņas aizsargs Kulda nospēlēja 20 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā izcēlās ar divu minūšu noraidījumu un trim metieniem pa vārtiem.

Nomainīts sestdien tika latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis, kura pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda ar 2:5 (0:1, 0:2, 2:2) izbraukumā zaudēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" hokejistiem.

Masaļskis pēc trīs spēļu izlaišanas "Jugra" vārtos uzsāka otro maču pēc kārtas, tomēr pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem trešajā trešdaļā tika nomainīts pret Mihailu Birjukovu.

Rietumu konferences kopvērtējumā CSKA ar 88 punktiem 46 spēlēs ieņem otro vietu, "Donbass" ar 62 punktiem 47 spēlēs ieņem astoto vietu, bet "Vitjaz" ar 52 punktiem 46 mačos ir 12.pozīcijā.

Rīgas "Dinamo" ar 46 punktiem 47 mačos Rietumu konferencē atrodas 13.pozīcijā.

Savukārt Austrumos "Avangard" ar 98 punktiem 47 spēlēs ir līderi, "Ak Bars" ar 95 punktiem 46 mačos ir otrie, "Sibirj" ar 73 punktiem 46 spēlēs ieņem septīto vietu, bet "Jugra" ar 65 punktiem 47 cīņās ir devītie.

Kā zināms, tās komandas, kuras neiekļūs 16 Gagarina kausa dalībnieču vidū, sezonu turpinās ar dalību Cerību kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!