Foto: Kadrs no video
Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienība "Rīga" ceturtdien Tulā svinēja uzvaru 2020./2021.gada sezonas ceturtajā spēlē.

Rīdzinieki izbraukumā ar 6:3 (3:0, 2:0, 1:3) pārspēja Novomoskovskas "Mihailova Akadēmiju", tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas.

Spēles pirmajā periodā "Rīga" guva trīs vārtus vairākumā. Vispirms piektajā minūtē ripu vārtos iebakstīja Daņila Larionovs, 15.minūtē Rihards Liģis pēc izgājiena divatā pret aizsargu panāca 2:0, bet četrarpus minūtes vēlāk pēc Antona Siņegubova metiena rezultāts kļuva jau 3:0.

Otrā perioda otrajā pusē viesi 32 sekunžu laikā guva vēl divus vārtus un panāca jau graujošu rezultātu. Trešdaļas 14.minūtē ātru uzbrukumu noslēdza Mikus Mintautišķis, bet nedaudz vēlāk mājinieki zaudēja ripu pretī saviem vārtiem, epizodei noslēdzoties ar Rūdolfa Polca nekļūdīgu raidījumu.

Spēles trešais periods sākās ar rēķinu kārtošanu par iepriekšējo trešdaļu, abām komandām izvicinot laukumā dūres. Trešā nogriežņa ceturtajā minūtē rīdzinieki izslidoja trijatā pret vienu pretinieku aizsargu un Gļebs Prohorenkovs vēl vairāk palielināja "Rīgas" pārsvaru. Pēc divām minūtēm pirmo reizi mačā kapitulēja arī Latvijas komanda - ripu aiz vārtiem zaudēja vārtsargs Reinis Liepiņš un mājinieki sodīja "Rīgu" par rupjo kļūdu. MHL debitantei no Tulas tie bija pirmie vārti Krievijas jaunatnes līgā.

Lai gan cīņas iznākums tikpat kā bija izšķirts, asumi laukumā nerimās, un vienā no epizodēm pēc pārkāpuma pret Liepiņu mājinieku hokejistu pārmācīja Ņikita Mateiko, kurš tika noraidīts līdz spēles beigām. Mateiko nesavaldībai gan bija barga cena, jo jaunie rīdzinieki bija spiesti piecas minūtes spēlēt mazākumā, kurā ielaida vēl divus vārtus, taču tas netraucēja svinēt uzvaru. Spēles pēdējās minūtēs abas komandas vēlreiz apmainījās asumiem.

Rīgas komanda maču noslēdza ar 49 soda minūtēm, bet Tulas vienībai bija par četrām vairāk.

Trešdien pirmajā savstarpējā mačā "Rīga" bija pārāka ar 2:0.

Šī bija "Rīgas" ceturtā no astoņām izbraukuma spēlēm sezonas ievadā. Atkārtotā cīņa ar Novomoskovskas klubu notiks ceturtdien. Turpinājumā Latvijas vienība dosies uz Maskavu, kur aizvadīs divus mačus ar "Krasnaja Armija" komandu.

"Rīga" ar sešiem punktiem četrās spēlēs Rietumu konferencē ieņem sesto vietu.

Aizvadītās sezonas MHL komandas "Rīga" galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs pievienojušies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" treneru štābam, kamēr viņu pienākumus pārņēmuši Valērijs Kuļibaba un Sergejs Durdins.

Latvijas komanda uz sezonas pirmo izbraukumu devusies ar 25 hokejistiem, starp kuriem trīs ir vārtsargi, astoņi spēlē aizsarga pozīcijā, bet pārējie 14 ir uzbrucēji.

Kopā ar komandu izbraukumā slimības dēļ nedevās uzbrucējs Deniss Fjodorovs, bet Ņikita Sažko palika Rīgā, lai turpinātu trenēties. Uzbrucējam Jānim Švanenbergam pirmais izbraukums jāizlaiž šī brīža Krievijas ieceļošanas noteikumu dēļ. Uzbrucējs komandai pievienojās vēlāk, bet ieceļošanas saraksts Krievijas pusei bija jāiesniedz desmit dienas pirms iebraukšanas valstī.

Vārtsargs Bruno Brūveris, aizsargs Ernests Ošenieks un uzbrucējs Patriks Zabusovs trenējas kopā ar KHL komandu "Dinamo".

Rīgas komanda pagājušajā sezonā regulārajā čempionātā ieņēma septīto vietu Rietumu konferencē, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 0-3 piekāpās Jaroslavļas "Loko".

"Rīga" sastāvs sezonas pirmajā izbraukumā:

vārtsargi - Reinis Liepiņš, Ēriks Vītols, Svens Sokolovskis;

aizsargi - Artūrs Andžāns, Artūrs Brikmanis, Emīls Ginters, Ņikita Mateiko, Rūdolfs Spilva, Harijs Šmits, Miks Tumānovs, Rolans Vasiļjevs;

uzbrucēji - Ričards Benislavskis, Aleksandrs Biškins, Kristers Brauns, Kārlis Bucenieks, Daņila Larionovs, Rihards Liģis, Gustavs Millers, Mikus Mintautišķis, Rūdolfs Polcs, Gļebs Prohorenkovs, Antons Siņegubovs, Kristaps Skrastiņš, Roberts Vorona, Kaspars Ziemiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!