Foto: Sputnik/Scanpix

Ufas "Salavat Julajev" un Magņitogorskas "Metallurg" komandas pirmdien izcīnīja trešās uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas otrās kārtas sērijās, nonākot vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas Austrumu konferences finālā.

"Salavat Julajev" savās mājās pirmdien ar 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) uzvarēja šīs sezonas regulārā čempionāta Austrumu konferences labāko komandu Omskas "Avangard", bet sērijā Ufas komanda izvirzījās vadībā ar 3-1.

Rezultātu pirmajā periodā pēc Pjotra Hohrjakova metiena atklāja viesi, taču otrajā trešdaļā "Salavat Julajev" atjaunoja neizšķirtu, kad precīzs bija somu leģionārs Sami Lepiste. Savukāt uzvaras vārtus Ufas komanda guva trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, kad izcēlās zviedru hokejists Linuss Ūmarks, kurš ar pieciem gūtiem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm ir izslēgšanas spēļu otrs rezultatīvākais hokejists.

Sērijas piektā spēle trešdien notiks Omskā. Kā zināms, pēc pirmajiem diviem mačiem sērijā bija neizšķirts 1-1, bet tagad "Salavat Julajev" ir tikuši pie divām uzvarām pēc kārtas.

Savukārt otra Austrumu konferences pusfināla ceturtajā mačā "Metallurg" viesos ar 4:3 (1:0, 1:1, 1:2, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Novosibirskas "Sibirj" un arī izvirzījās sērijas vadībā ar 3-1.

Pamatlaikā "Metallurg" nespēja saglabāt divu vārtu pārsvaru, savukārt "Sibirj" no neveiksmes pamatlaikā izglābās vien 26 sekundes pirms trešā perioda beigām, kad precīzs bija Kalle Ridervals. Tomēr pagarinājuma pirmajā minūtē "Metallurg" līderis Sergejs Mozjakins noķēra pretiniekus uz neveiksmīgu maiņu un, esot viens pret vārtiem, iemeta uzvaras ripu.

Šīs sērijas nākamā spēle trešdien notiks Magņitogorskā. Arī šajā duelī pēc pirmajām divām spēlēm bija neizšķirts, bet tagad "Metallurg" ir uzvarējuši divos mačos pēc kārtas.

Kā zināms, Rietumu konferences pusfinālā regulārā čempionāta uzvarētāji Maskavas CSKA ar 3-1 ir vadībā pret latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko vada Latvijas speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns. Otrā šīs konferences sērijā Maskavas "Dinamo" un pašreizējo Gagarina kausa īpašnieku Sanktpēterburgas SKA duelī ir neizšķirts 2-2. Maskavas "Dinamo" komandai traumas dēļ šosezon vairs nevar palīdzēt Latvijas hokejists Mārtiņš Karsums.

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!