Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laikā Ņūdžersijas "Devils" pazīstamais krievu uzbrucējs Iļja Kovaļčuks spēlēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Sanktpēterburgas SKA.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē sākās NHL lokauts. Līdz ar to slēgtas visu klubu treniņbāzes un tās netiks atvērtas līdz jauna kolektīvā līguma parakstīšanai. Tikpat ilgi visi spēlētāji ir brīvi no saistībām ar NHL klubiem.

Kā vēsta SKA oficiālā mājaslapa internetā, Kovaļčuks līgumu ar Sanktpēterburgas klubu parakstīs otrdien, bet pirmo spēli SKA komandas rindās viņš varētu aizvadīt 23.septembrī, kad tā izbraukumā tiksies ar pašreizējo KHL čempionvienību Maskavas "Dinamo", kuru vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Aizvadītajā sezonā Kovaļčuks kopā ar "Devils" komandu spēlēja NHL Stenlija kausa izcīņas finālsērijā, kurā tā ar 2-4 piekāpās Losandželosas "Kings" vienībai.

Pagājušajā sezonā Kovaļčuks piedalījās 77 NHL regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva 37 vārtus un veica 46 rezultatīvas piespēles. Savukārt 23 Stenlija kausa mačos viņa rēķinā astoņi vārti un 11 piespēles.

Iepriekšējā NHL lokauta laikā 2004./2005.gada sezonā Kovaļčuks arī spēlēja Krievijā, taču toreiz viņš parakstīja līgumu ar Kazaņas "Ak Bars" komandu.

Krievijas izlases sastāvā Kovaļčuks triumfēja 2008. un 2009.gada pasaules čempionātos, turklāt 2008.gadā turnīra finālā pret Kanādu tieši Kovaļčuks pagarinājumā guva uzvaras vārtus.

Kā ziņots, noslēdzoties līdzšinējam kolektīvajam līgumam, pusnaktī no sestdienas uz svētdienu pēc vietējā laika sākās NHL lokauts.

Lielākās nesaskaņas abām pusēm ir par ienākumu sadali. Pašlaik klubiem hokejistu algās atļauts tērēt līdz 57% no sava budžeta, bet līgas vadība šos griestus vēlas samazināt līdz 46% atzīmei. Tikmēr līgas Spēlētāju asociācija (NHLPA) piedāvā šo robežu nākamajiem trijiem gadiem starp 52-54%.

Līdz ar to līgas darbība pārtraukta ceturto reizi kopš 1992.gada. Iepriekšējā NHL lokauta dēļ pilnībā tika atcelta 2004./2005.gada sezona.

Pēc līdzšinējā kalendāra komandu pirmssezonas treniņnometnēm bija jāsākas 19.septembrī, bet pirmās regulārā čempionāta cīņas vajadzēja aizvadīt 11.oktobrī.

Kā ziņots, aizpagājušajā nedēļā ziņu portāla TSN eksperts Darens Dregers pieļāva, ka sezona varētu tikt atcelta vispār.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!