Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis intervijā laikrakstam "Diena" norādījis, ka viņam nepatīk galvenā trenera Peka Rautakallio piekoptais spēles stils, tomēr jautājumā par trenera atbilstību šim amatam kluba vadība centīsies ieturēt lielmeistara pauzi.

KHL kopvērtējumā novembra pauzes laikā Rīgas "Dinamo" ar 27 punktiem 22 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, taču no ceturtās vietas atpaliek tikai par astoņiem punktiem. Pēc iepriekšējā galvenā trenera Jūliusa Šuplera aiziešanas un Rautakallio atnākšanas ir izmainījies rīdzinieku spēles stils, kas ietekmējis arī komandas atrašanos kopvērtējuma tabulā.

"Uzskatām, ka katastrofas nav un ka rezultāts tomēr neatbilst spēles līmenim. Rezultāts varētu atbilst dažu spēļu līmenim. Komanda spēlē labāk, nekā to ataino turnīra tabula. Bet sportā tā gadās. Viena komanda uzbrūk, cīnās, bet pretinieks iemet vienu ripu un pēc tam labvēlīgo rezultātu notur," saka Savickis. "Vērtējums ir tāds, ka izcīnītie punkti mūs, protams, neapmierina. Ja runājam par komandas parādīto sniegumu, tad būšu tolerantāks, jo atsevišķās spēlēs komanda patiešām spēlēja skaisti, spēlētāji atstāj laukumā visus spēkus, un viņiem neko nevar pārmest. Fiziskā sagatavotība ir laba, tikai varbūt pietrūkst taktiskās gudrības, ne tik daudz kopumā, cik atsevišķās spēles epizodēs, lai panāktu labvēlīgu rezultātu. Kluba vadība uzskata, ka treneriem savā darbībā vajadzētu rūpīgāk izsvērt, kur slēpjas neizmantotās rezerves."


Savickis norāda, ka Rīgas "Dinamo" vairs neuztver gandrīz visas komandas kā neuzvaramas un nespēlē uz pretuzbrukumiem. "Tiesa, pagaidām ne viss izdodas. Spēlētāji saka, ka viņi izpilda treneru norādījumus. Treneris tam piekrīt ar piebildi, ka ne vienmēr viss tiekot izdarīts, kā viņš prasa. Runājot jau konkrētāk par spēles stilu, tad pie Šuplera komanda spēlēja vairāk kombicionālu hokeju. Tagad vairāk ir ripas iemešana zonā un pēc tam cīņa pie apmalēm. Iespējams, šajās divcīņās izsīkst spēka rezerves, kuras pēc tam pietrūks uzbrukuma nobeiguma fāzē."

"Man personīgi šāds spēles stils nepatīk. Manuprāt, šāds kanādiešu stils nav arī produktīvs spēlēšanai uz lielajiem laukumiem. Lai gan, ja komanda iemācīsies spēlēt abus stilus, un varbūt tāds ir Pekas Rautakallio mērķis, jo es redzu, ka treniņos tiek izspēlētas daudzas kombinācijas, tad nākotnē varētu būt arī labs rezultāts. Treneris acīmredzot uzskata, ka spēlētājiem ir jāprot pārvaldīt abus spēles stilus," uzsver Savickis.


Rīgas "Dinamo" vadītājs neslēpj, ka jautājumā par Rautakallio atbilstību "padomē jau ir karstas diskusijas". "Viedokļi atšķiras, taču parasti cenšamies pieņemt rūpīgi izsvērtu lēmumu, nepaļaujoties sabiedrības spiedienam, kuru, teikšu atklāti, dažkārt nav viegli izturēt. Ja runājam konkrēti par Rautakallio, tad viņa gadījumā centīsimies izturēt lielmeistara pauzi."

Runājot par komandas komplektāciju, Savickis atzīst, ka šosezon ārzemnieki nav tie, kurus vēlējušies. Tomēr tam ir arī objektīvi iemesli, jo visus sākumā noskatītos hokejistus pārvilinājuši NHL klubi, kuri arvien nopietnāk uztver KHL un seko līdzi norisēm šajā līgā. Tādējādi šoreiz Rīgas "dinamo" rindās ir tie ārzemnieki, kuri sākotnēji pat īsti nav vērtēti uz vietu komandā.

Vērtējot objektīvi, Savickis piekrīt, ka "Dinamo" vieta būtu apmēram ap astoto Rietumu konferencē, "bet mēs esam izvirzījuši augstākus mērķus, un es ticu, ka kādreiz mēs tos arī sasniegsim".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!