Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs un lielākā akcionāra "Itera Latvija" prezidents Juris Savickis intervijā laikrakstam "Diena" noliedza baumas par kluba iespējamo izjukšanu pēc šīs sezonas.

Klubā pēdējā laikā ir notikušas izmaiņas, pēc šīs sezonas beidzas līgums ar "Dinamo' lielāko sponsoru "Itera Latvija", tāpēc sabiedrībā paklīdušas runas par "Dinamo" projekta izjukšanu. Tomēr Savickis drošina, ka komanda turpinās pastāvēt un Rīgā joprojām būs augsta līmeņa hokejs.

"Nepieļauju domu, ka Rīgas "Dinamo" nākamgad varētu nebūt," saka Savickis, piebilstot, ka "par 95-99 procentiem varu apgalvot, ka sadarbība turpināsies" ar "Itera Latvija". "Viens procents jau vienmēr ir jāatstāj. Domāju, ka arī jauno līgumu ar "Itera" mēs parakstīsim uz trijiem gadiem."

Savickis gan vēl teica, ka "par šo jautājumu man ar draugiem Maskavā vēl būs sarunas, bet nav nekādu pazīmju, kas norādītu uz sadarbības pārtraukšanu". Tāpat, pēc Savicka teiktā, viņam "būs jāmeklē argumenti, lai paskaidrotu, kāpēc Latvijas valsts un privātajiem uzņēmumiem ir tik maza interese par tādu preci kā Rīgas "Dinamo"."

Savickis atklāja, ka pirmssākumos bija plānots no sponsoriem iegūt piecus miljonus eiro un vēl piecus no "Itera", taču no sponsoriem izdevies iegūt tikai vienu miljonu, tāpēc palielinājies "Itera" pienesums kluba budžetā.

Savickis skaidroja, ja "tādām kompānijām kā "Latvenergo", "Latvijas dzelzceļš" un "Latvijas valsts meži" katrai ieguldot pa diviem līdz trijiem miljoniem latu, kā arī piesaistot vēl privātos, Latvijai uzturēt "Dinamo" nebūtu nekādu problēmu."

"Dinamo" padomes priekšsēdētājs vēlreiz apstiprināja, ka "Dinamo" nav iespējams uzturēt tikai no pārdotajām biļetēm. Tādā gadījumā biļetēm uz visām spēlēm jābūt izpirktām un to cenām būtu jābūt 50 līdz 70 eiro. Savickis arī apliecināja, ka bijuši piedāvājumi izlaist akcijas, taču piedāvāt akcijas "bez reāla seguma iegūt dividendes nebūtu tālredzīgs solis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!