Foto: Sputnik/Scanpix

Maskavas CSKA Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā piektdien ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) savā laukumā pārspēja Sanktpēterburgas SKA, kam šodien nevarēja palīdzēt komandas galvenais treneris Oļegs Znaroks un viņa asistents Harijs Vītoliņš, kuri kopā ar Krievijas izlasi gatavojas Pasaules kausam.

Šajā mačā SKA vienību vadīja bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Pjotrs Vorobjovs, kurš patlaban aizstāj Krievijas valstsvienības nometnē esošo Znaroku.

Mača rezultātu pirmā perioda devītajā minūtē atklāja mājinieku hokejisti Gregs Skots, bet otrās trešdaļas astotajā minūtē Vjačeslavs Voinovs panāca izlīdzinājumu. Tiesa, pēc nepilnām divām minūtēm Stefāns da Kosta mājiniekiem guva otros vārtus, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesošie.

Tikmēr ar uzvaru pie Kazahstānas komandas Astanas "Baris" stūres debitēja baltkrievu speciālists Eduards Zankovecs, bet viņa vadītie vīri savā laukumā ar 3:2 (1:1, 2:1, 0:0) pārspēja Hantimansijskas "Jugra".

Vēstīts, ka odiozais krievu hokeja treneris Andrejs Nazarovs otrdien tika atbrīvots no "Baris" galvenā trenera amata, bet viņa vietā stājās Zankovecs.

Tāpat piektdien pie uzvaras tika Novosibirskas "Sibirj", kas savu skatītāju priekšā ar 3:0 (2:0, 1:0, 0:0) pieveica horvātu klubu Zagrebas "Medveščak". Tikmēr Novokuzņeckas "Metallurg" savā laukumā ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pārspēja Bratislavas "Slovan" no Slovākijas.

Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 21 punktu astoņās spēlēs ir CSKA, kamēr no tās septiņus punktus atpaliek Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo". Tikmēr 14 punktus guvusi SKA, 13 punkti un piektā vieta Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ko vada Pēteris Skudra, bet Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" guvusi deviņus punktus piecās spēlēs, kas šai vienībai dod astoto vietu.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar diviem punktiem piecās spēlēs atrodas 13. vietā starp 14 komandām.

Savukārt Austrumu konferencē līdere ar 15 punktiem sešās spēlēs ir Omskas "Avangard", bet Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", ko vada Artis Ābols, ar 11 punktiem ir piektā, kamēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar astoņiem punktiem atrodama devītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!