Foto: F64

Zaudējums otrajā izbraukuma spēlē daļēji skaidrojams ar nepilnīgu sagatavošanos procesu pirms šīs sezonas, trešdien pēc zaudējuma Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) teica Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra.

Jau ziņots, ka "Dinamo" trešdien savā otrajā izbraukuma spēlē cieta neveiksmi pret Habarovskas "Amur", kas iepriekš sešos mačos bija palikusi bez punktiem. "Dinamo" viesos ar 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) zaudēja "Amur", sagādājot mājiniekiem pirmos punktus KHL čempionātā. Rīdzinieki šajā spēlē pa pretinieku vārtiem izdarīja 40 metienus, kas bija teju divreiz vairāk nekā pretiniekiem, tomēr uzvara izpalika.

"Man patika, kā mēs izskatījāmies laukumā, lai arī nebijām apmierināti ar savu sniegumu Novosibirksā," teica Skudra. "Bija prieks redzēt šādu attieksmi, taču savas iespējas mēs neizmantojām."

"Izveidojām vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, tomēr Jevgāņijs Aļikins vārtos nostāvēja lieliski."

Skudra neslēpa, ka pirmssezonā nav bijis pietiekami daudz laika, lai pilnvērtīgi sagatavotos, tāpēc tas redzams arī komandas sniegumā.

"Tāpat kā daudzām citām komandām, arī mums nebija pienācīga pirmssezona. Šo aspektu spēlēs jutīsim vēl labu laiciņu," norādīja Skudra. "Arī vairākumā izveidojām vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, bet kliboja realizācija."

Tikmēr vienīgo vārtu autors Morgans Ellis sarunā ar "Dinamo" preses dienestu norādīja, ka spēli neizdevies uzvarēt pāris mazu kļūdu dēļ.

"Šajā līgā tā nevar spēlēt - kļūdas netiek piedotas. Iļja [Proskurjakovs] nospēlēja fantastiski, viņš mūs turēja spēlē. Ir jāizmanto savas izdevības, tad arī rezultāts būtu patīkamāks," teica Eliss, kurš uzteica arī rezultatīvās piespēles autoru. "[Deniss] Paršins ir ļoti meistarīgs hokejists. Viņš izveidoja šo momentu, kāpēc es tiku pie iespējas mest pa vārtiem. Man atlika tikai mest pa vārtiem. Tāpat jāuzteic arī Mičels ar savu darbu. Šis vārtu guvums bija kopīgs darbs."

Elisam šajā mačā bija lielākais spēles laiks Rīgas komandā - 20 minūtes un 39 sekundes.

"Pats jūtos ļoti labi, mēs smagi strādājām treniņos, tāpēc nebūtu iemesla sūdzēties. Ar katru spēli pat jūtamies arvien labāk. Protams, arī laika zonas starpība ar Rīgu ir liela, bet to nevar izmantot kā attaisnošanās iemeslu," uzsvēra hokejists. "Mēs dzīvojam pēc Rīgas laika. Mums vienkārši jāizmanto savas vārtu gūšanas izdevības laukumā, tad būtu pavisam citas emocijas šobrīd."

Nākamo spēli "Dinamo" aizvadīs piektdien, kad sezonas pirmā izbraukuma izskaņā tiksies ar Nursultanas "Baris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!