Foto: F64
Latvijā labi pazīstamais slovāku speciālists Jūliuss Šuplers arī turpmāk vēlētos strādāt par kāda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba galveno treneri.

Šuplera pēdējā darba vieta KHL bija Maskavas CSKA komandā, no kuras galvenā trenera amata viņš tika atlaists 22.februārī. Savukārt iepriekšējās trīs sezonas slovāku speciālists vadīja Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

"Pēdējā sezona bija tik nervoza, ka šķita jau, ka man ilgi negribēsies braukt uz Maskavu," Šuplera teikto citē izdevums "Sport-Ekspress". "Taču tagad uz KHL paskatījos no citas puses un secināju, ka hokejs Krievijā ir uz pareizā ceļa."

"Gribas atgriezties tik varenā čempionātā un mans aģents šobrīd strādā pie šī jautājuma," teica Šuplers.

"Savukārt KHL izslēgšanas spēlēs hokejs ir tik lielisks, ka man ir doma uz Gagarina kausa finālsēriju atbraukt kā parastam skatītājam," piebilda Šuplers.

Kā ziņots, Šuplers CSKA komandai pievienojās pirms šīs sezonas, noslēdzot līgumu pēc shēmas 2+1.

Zīmīgi, ka Šuplers no CSKA galvenā trenera amata tika atlaists brīdī, kad komanda vēl oficiāli nebija garantējusi vietu Gagarina kausa izcīņas turnīrā.

Jau pēc Šuplera atlaišanas CSKA hokejisti regulāro čempionātu noslēdza Rietumu konferences kopvērtējuma astotajā vietā, bet Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 1-4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA.

Jau vēstīts, ka pēc pagājušās sezonas Šuplers pieņēma lēmumu nepagarināt līgumu ar Rīgas "Dinamo" komandu.

61 gadu vecais Šuplers par Rīgas "Dinamo" galveno treneri strādāja kopš komandas izveidošanas 2008.gada vasarā. Visas trīs sezonas Latvijas klubs iekļuva Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!