Latvijas hokejistu Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā un trenera Arta Ābola vadītā Toljati "Lada" komanda ceturtdien piedzīvoja sesto zaudējumu pēc kārtas, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta izbraukuma spēlē ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) piekāpjoties Novosibirskas "Sibirj" vienībai.

"Lada" vārtus šai spēlē sargāja Iļja Ježovs, Masaļskim paliekot rezervē.

Kristaps Sotnieks bija komandas līderis laukumā pavadītā laika ziņā - 24 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā aizsargs izdarīja trīs metienus pa vārtiem, bloķēja četrus pretinieku metienus un izdarīja vienu spēka paņēmienu.

Vārtus "Sibirj" labā guva Sergejs Šumakovs, Maksims Šalunovs un Jevgeņijs Artjuhins, bet vienīgos vārtus "Ladai" guva Dmitrijs Siņicins.

Citā spēlē Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, ko trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, savā laukumā ar 1:4 (0:0, 0:1, 1:3) piekāpās Slovākijas vienībai Bratislavas "Slovan". 42.minūtē Kirils Vorobjovs panāca izlīdzinājumu 1:1, bet turpinājumā "Slovan" nodrošināja uzvaru.

Daugaviņš nospēlēja 11 minūtes un vienu sekundi, izceļoties ar vienu bloķētu raidījumu, kā arī uzvarot vienā no diviem iemetieniem.

Savukārt daudz cienījamāk nospēlēja Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" vienība, kas savā laukumā atņēma punktu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Sanktpēterburgas SKA, piekāpjoties pēcspēles metienos ar 2:3 (0:1, 0:0, 2:1, 0:0, 0:1).

SKA komandā abus vārtus guva pirmā maiņa, izceļoties Sergejam Plotņikovam un Iļjam Kovaļčukam, bet "Jokerit" abas reizes atspēlējās, otro reizi to paveicot divas ar pusi pirms pamatlaika beigām, kad precīzs bija Peka Jormaka.

Tikmēr pēcspēles metienu sērijā vienīgo reizi precīzs bija Pāvels Dacjuks.

Kulda šoreiz gan palika ārpus pieteikuma.

Savā nākamajā spēlē "Jokerit" komanda sestdien viesos tiksies ar Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Citā spēlē septiņu uzvaru sēriju pārtrauca Omskas "Avangard" komanda, kas mājās ar 1:3 (0:3, 0:0, 1:0) piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 82 punktiem 33 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, no kuras septiņus punktus atpaliek Maskavas CSKA. Savukārt ļoti stabili trešā ir "Torpedo" ar 66 punktiem, astoto vietu ar 51 punktu ieņem Mārtiņš Karsums un Maskavas "Dinamo" vienība, bet tai ar 50 punktiem seko "Jokerit".

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 29 punktiem 32 spēlēs starp 14 vienībām ir Rietumu konferences pēdējā vietā, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par 22 punktiem.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 71 punktu 33 mačos ir pašreizējā Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg", kamēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 48 punktiem ir septītā, bet "Lada" ar 38 punktiem ir vien 13.pozīcijā no 15 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!