Foto: AFP/Scanpix
Tūkstošiem cilvēku svētdien pārpildīja Prāgas vecpilsētu, kur notika atvadīšanās no Jaroslavļā traģiskajā aviokatastrofā bojā gājušajiem Čehijas hokejistiem Karela Rahūneka, Jana Mareka un Jozefa Vašičeka, ziņo ārzemju masu mediji.

Čehijas Hokeja federācijas organizētajā atvadu pasākumā piedalījās daudzas bijušās un esošās čehu hokeja zvaigznes, arī Jaromirs Jāgrs, Patriks Eiašs un Dominiks Hašeks.

Uz skatuves bija visu trīs boja gājušo melnbaltās fotogrāfijas Čehijas hokeja izlases formās, pie viņu bildēm cilvēki lika puķes un aizdedzināja svecītes. Vēlāk uz lielā ekrāna rādīja video sižetus ar Rahūneka, Mareka un Vašičeka spilgtākajiem karjeras mirkļiem.

Čehijas Hokeja federācijas vadība paziņoja, ka iemūžinās visu trīs bojā gājušo numurus valstsvienībā – 4. (Rahūneks), 15. (Mareks) un 63. (Vašičeks).

Pēc publiskās atvadu ceremonijas tuvējā baznīcā notika piemiņas dievkalpojums.

Atgādinām, ka pagājušajā trešdienā Jaroslavļā aviokatastrofā gāja bojā praktiski visa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda "Lokomotiv", izdzēšot daudzu slavenu hokejistu dzīvības. Lidmašīnā bija un bojā gāja arī viens no visu laiku izcilākajiem Latvijas hokeja aizsargiem Kārlis Skrastiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!