Šosezon Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) debitējušais Rīgas "Dinamo" vārtsargs Jānis Voris televīzijas kanāla "360TV" raidījumā "Hattrick ar Puči" atminējās, kā jaunībā sākotnēji atteicis no vietas vārtos sporta veida lielo izdevumu dēļ.

Voris lielāko daļu sezonas aizvadījis Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), kurā viņš hokeja kluba "Rīga" rindās šosezon nospēlējis 33 spēles.

Taču 21. decembrī 20 gadus vecais vārtsargs debitēja "Dinamo" komandas sastāvā, kopā KHL aizvadot septiņas spēles, kurās vidēji ielaidis 3,22 ripas, bet atvairījis 89,3 procentus pretinieku raidījumu.

"Sešu gadu vecumā vienreiz aizgāju uz hokeja treniņu," atminējās vārtu vīrs. "Vecāki man nopirka slidas un ķiveri, pašu svarīgāko, lai nesasistos. Pagāja kāds laiks, un pienāca klāt treneris Aivars Skudra, kurš prasīja, vai negribu būt vārtsargs."

"Atbildēju, ka tas ir ļoti dārgs sporta veids un vecākiem nav tādas iespējas iegādāties formu. Viņš teica, ka man ir forma, iedošu pamēģināt. Kad biju [laukuma] spēlētājs, man nepatika slidot. Visu laiku treniņos biju vārtos un ķēru ripas. Varbūt tāpēc treneris mani uzrunāja," secināja Voris.

Pilnu interviju ar Jāni Vori varēs vērot raidījumā "Hattrick ar Puči" trešdien pulksten 21.05 televīzijas kanālā "360TV" un lietotnē "Shortcut"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!