Foto: Itar-Tass/Scanpix
Jaroslavļas "Lokomotiv" galvenais treneris Vladimirs Vujteks pēc komandas iekļūšanas Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) Rietumu konferences finālā izteica gandarījumu, ka tas paveikts piecu spēļu sērijā, un apliecināja cieņu pretiniekiem, Rīgas "Dinamo".

"Ļoti cienu Rīgas "Dinamo" komandu, jo viņi cīnījās visas spēles, pat vairāk pie mums nekā savās mājās," pēcspēles preses konferencē teica Vujteks. "Arī šodien skatītāji redzēju labu "play-off" spēli."

"Pēc vieglajām uzvarām Rīgā un pirmajiem vārtiem šīs spēles sākumā mūsu komandā parādījās atslābums, pirmajā periodā zaudējām spēli vidus zonā, nespēlējām aizsardzībā, Rīga uzreiz guva trīs vārtus. Taču puiši spēlēja līdz galam, izlīdzinājām rezultātu un pēc tam papildlaikā momenti bija abām komandām un mūsu speciālists papildlaikā guva uzvaras vārtus," teica treneris.

Uz jautājumu, kāpēc tika pieņemts lēmums pirmajā trešdaļā nomainīt vārtsargu, Vujteks atbildēja: "Mēs septiņu minūšu laikā zaudējām trīs vārtus. Nevainoju Kočņevu, bet kaut ko vajadzēja darīt, sapurināt komandu. Pirmais solis bija vārtsarga maiņa, otrais – atgriešanās pie tā, kā spēlējām pret Minsku vai "Dinamo" pirmajā spēlē, ar Kirjušinu pirmajā maiņā. Pamēģinājām, izdevās," saka treneris. "Saša [Vjuhins] labi nostāvēja vārtos, izglāba mūs [daudzās epizodēs], arī spēles pamatlaika beigās un papildlaikā."

Gandarīts "Lokomotiv" treneris arī par to, ka izdevās šo "play-off" sēriju pabeigt piecās spēlēs, kas ļaus viņa komandai atpūsties. "Priecājos, ka mēs jau piektajā spēlē izgājām uz finālu, tagad varēsim atgūt spēkus, jo pret Minsku vajadzēja visas septiņas spēles," atzina Vujteks.

Runājot par nākamajiem pretiniekiem konferences finālā, kas būs vai nu Sanktpēterburgas SKA vai Mitišču "Atlant", "Lokomotiv" treneris teica: "Nekad neizvēlos pretiniekus, bet tikai spēcīgas komandas ir palikušas. Sekosim līdzi viņu spēlēm, izdarīsim secinājumus."

Jau ziņojām, ka trešdien Jaroslavļā "play-off" otrās kārtas piektajā spēlē Rīgas "Dinamo" papildlaikā ar 4:5 piekāpās "Lokomotiv", un Jaroslavļas komanda svinēja uzvaru visā sērijā ar 4-1, iekļūstot Rietumu konferences finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!