Foto: Publicitātes foto
Brīvdienās Carnikavā aizvadīts 2020. gada Latvijas čempionāts (LČ) orientēšanās sporta vidējā distancē un stafetē. Uz starta visās vecuma grupās kopā stājās vairāk nekā 600 dalībnieki. Dāmu elitē čempiones titulu izcīnīja Sandra Grosberga, bet starp vīriem uzvaru guva Rūdolfs Zērnis, informēja organizatori.

“Latvijas čempionāts vidējā distancē un stafetē priekš manis jau gadiem ir svarīgākās vietējā mēroga rudens sezonas sacensības Latvijā. Un, lai gan zinu, ka šobrīd esmu ļoti spēcīga jebkurā distancē un apvidū Latvijā, LČ vidējo distanci vienmēr uztveru kā nopietnu izaicinājumu, jo distances pēdējos gados ir bijušas augstā līmenī. Šī reize nebija izņēmums, un distances sākumā man uz vairākiem punktiem bija nelielas problēmas ar kartes lasīšanu, kur kopā zaudēju aptuveni minūti, taču distances otro daļu veicu pārliecinoši un lēnā garā panācu arī konkurentes, kuras bija startējušas pirms manis. Stafetē jau otro gadu pēc kārtas labāko laiku etapā uzrādīju ne tikai es, bet arī abas manas komandas biedrenes. Stafetes mūsu klubā vienmēr tiek uztvertas īpaši, un Latvijas čempionātā vienmēr startējam ar spēcīgāko iespējamo sastāvu,” komentēja sacensību uzvarētāja Sandra Grosberga.

“Latvijas čempionātu kā rudens mērķi izvirzīju augusta sākumā, kad biju ticis skaidrībā ar nelielām mikrotraumām un varēju atsākt skriet. Izmantoju visas Latvijas sacensības kā labu treniņu un ar katru nedēļu forma pamazām uzlabojās. Par savām iespējām uzvarēt nebiju pārliecināts, jo vairāki sportisti bija iepriekšējās sacensībās parādījuši lielisku sniegumu. Ļoti koncentrējos uz tehnisko izpildījumu un virziena noturēšanu, jo sapratu, ka, skrienot bez kļūdām, būšu konkurētspējīgs. Fiziskajā ziņā bija plāns distanci iesākt nedaudz mierīgāk un visu laiku kāpināt tempu. Lielā mērā tas izdevās un ar to šoreiz pietika uzvarai! Stafetē mūsu kluba uzvaras pamatā bija stabils sniegums visu etapu garumā. Milzīgs paldies maniem komandas biedriem Atim un Kristapam, kuri joprojām, neskatoties uz pārpildīto ikdienu, ir gatavi atrast laiku un motivāciju, lai nopietni sagatavotos Latvijas čempionātam,” panākumus komentē Rūdolfs Zērnis.

“Latvijas Kausa 20. sezonu svinam ar dalībnieku pieaugumu un jaunu sadarbības partneru piesaisti. Latvijas Orientēšanās federācijas galvenais mērķis ir iesaistīt orientēšanās kustībā pēc iespējas vairāk Latvijas iedzīvotāju, katru gadu organizējot ap 500 sacensības visā Latvijā. Priecājamies, ka katru gadu mūsu rindām pievienojas jauni, aktīvi cilvēki, kuriem orientēšanās kļūst par mūža aizraušanos,” dalās Latvijas Orientēšanās federācijas projektu vadītājs Matīss Ratnieks.

Nākamais Latvijas orientēšanās čempionāta posms notiks 13. septembrī Talsu pusē, sportistiem sacenšoties pagarinātajā distancē.

Latvijas orientēšanās čempionāts un Latvijas kauss šogad norisinās no jūlija līdz oktobrim. Sacensībās tiks noskaidroti gan labākie individuālie sportisti, gan labākie orientēšanās klubi. Tāpat septembrī norisināsies ikgadējais Latvijas skolu orientēšanās kauss. Plašāka informācija par visām sezonas sacensībām atrodama Latvijas Orientēšanās federācijas mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!