Aizvadītās nedēļas nogalē risinājās Eiropas Sporta nedēļas centrālais notikums – #BeActive pārgājiens paugurainajās Līgatnes takās, kurā bez maksas varēja piedalīties ikviens, ziņo organizatori.

Pārgājiena dalībnieki trasēs varēja redzēt Skaļupi un Cepurkalnu, Gūdu klintis un Tītmaņu iezi, Rīgaskalnu un Lustūzi. Maršruts veda gar bijušo ķiveru fabriku, izseno papīrfabrikas strādnieku ciematu un Līgatnes vīna darītavu.

Ainaviskais pārgājiens notika trīs distancēs – īsajā 8 km, vidējā 15 km un garākajā 25 km trasē, lutinot dalībniekus ar vasarīgiem laikapstākļiem. Populārākais maršruts bija vidējā distance, pulcējot trasē gandrīz pusi no visiem reģistrētajiem dalībniekiem.

Kopumā pārgājienā piedalījās 3000 iedzīvotāju no visas Latvijas. Pavisam takās kopīgi tika nosoļoti vairāk nekā 50 tūkstoši kilometru.

Dalībnieki bija aicināti startēt komandās, aktīvākajiem sportotājiem paņemot līdz kādu mazāk aktīvu draugu, tuvinieku vai kolēģi. Tas ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā fiziskās aktivitātēs iesaistīt cilvēkus, kuri pietiekami nenodarbojas ar sportu.

Distancēs bija sastopams gan daudz ģimeņu maziem ar bērniem un četrkājainiem draugiem, gan vecāka gada gājuma cilvēki. Jaunākais pārgājiena dalībnieks bija vien trīs mēnešus vecs, kopā ar vecākiem slinga somā veicot garāko 25 km distanci.

Pārgājienu papildināja ar izzinoša interaktīva izaicinājuma spēle, ko komandas spēlēja viedtālrunī, kopīgi atbildot uz dažādiem jautājumiem, risinot uzdevumus, kas saistīti ar veselīga dzīvesveida tēmu.

Pārgājienu organizēja Latvijas Sporta federāciju padome sadarbībā ar taku skriešanas seriālu "Stirnu buks".

Eiropas Sporta nedēļa turpinās līdz 30. septembrim. Nedēļas mājaslapā beactivelatvia.lv ikviens var atrast sev piemērotu fizisku aktivitāti vai koptreniņu. Visi Sporta nedēļas pasākumi – bezmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!