Foto: Publicitātes foto
Jau šajā nedēļas nogalē "Lattelecom" Rīgas maratona organizatori aicina ikvienu skrējēju turpināt pavadīt sportiskas brīvdienas un pievienoties "adidas" skriešanas skolas "Warm-Up Weekend" treniņiem.

Aicinot laicīgi gatavoties aktīvai skriešanas treniņu sezonai, "adidas" skriešanas skolas "Warm-Up Weekend" piedāvās vairākiem simtiem skrējēju pievienoties funkcionālajam spēka treniņam sestdien un skriešanas koptreniņam Mežaparkā svētdien.

Sestdien, plkst. 10.00, Rīgas Hanzas vidusskolas Sporta zālē Armanda Sukuta un "DCH Studijas" treneru vadībā notiks skrējējiem piemērots funkcionālais treniņš spēkam, izturībai, koordinācijai un līdzsvaram. Pirmajā treniņā Ralfa Upmaņa vadībā tika mācītas pamatkustības un dažādu pamatvingrinājumu tehniski pareiza izpilde, bet šo sestdien sagaidāms skrējējiem piemērots vispār sagatavojošs funkcionālais spēka treniņš.

"Mūsu ķermeņa sistēmas darbojas kā vienots kopums - analizējot kustību kā pamatu fiziskajai aktivitātei, nākas atskārst, cik daudz nezināmā ir par sava ķermeņa iespējām. Funkcionālais treniņš un tā daudzie paveidi ļauj plašāk ieskatīties kustības pamatos. Kustība, kura iedvesmojusies no dabas un dzīvniekiem, var pārvērsties par lielisku sākumu jauniem izaicinājumiem," tā vadošais treneris Ralfs Upmanis par gaidāmo treniņu 12.decembrī.

Svētdien, plkst. 10.00 Mežaparkā notiks skriešanas koptreniņš "adidas" skriešanas skolas treneru Romāna Meldera, Zandas Zariņas-Rešetinas un garo distanču skrējējas Ilonas Marheles vadībā. Jāatzīmē, ka Ilonas Marheles personiskais rekords maratonā ir 2.38:01, ko viņa šogad oktobrī sasniedza Vācijā Frankfurtes maratonā, vienlaikus kvalificējoties 2016.gada Riodežaneiro Olimpiskajām spēlēm. Taču Mežaparka treniņos ikviena līmeņa skrējējam būs iespēja pievienoties sava treniņa tempa grupai, konsultēties ar treneriem par pareizu skriešanas tehniku, kā arī praktiski apgūt labākos skriešanas treniņu iesildīšanās un atsildīšanās vingrinājumus.

Dalība adidas skriešanas skolas "Warm-Up Weekend" treniņos ir bez maksas. Uz sestdienas treniņu atlicis pavisam ierobežots vietu un pieteikties pasākumam vēl ir iespējams Lattelecom Rīgas maratona mājas lapā www.lattelecomrigasmartons.lv, savukārt uz svētdienas koptreniņu Mežaparkā tiek aicināts ikviens bez iepriekšējas pierakstīšanās.

"adidas" skriešanas skolas "Warm-Up Weekend" treniņu sēriju tika atklāta jau novembrī, tajā piedaloties vairākiem simtiem dalībnieku un gūstot pozitīvas atsauksmes no dažādu līmeņu skrējējiem. Savukārt noslēdzošais adidas skriešanas skolas "Warm-Up Weekend" notiks 9.-10.janvārī, kam pieteikšanās sāksies nākamnedēļ Lattelecom Rīgas maratona mājas lapā www.lattelecomrigasmaratons.lv


"Lattelecom" Rīgas maratona rīkotāji arī atgādina, ka vēl trīs dienas iespējams pieteikties "adidas" skriešanas skolas programmai "Mans pirmais maratons".

Līdz svētdienai 13.decembrim turpinās pieteikšanās "adidas" skriešanas skolas programmai "Mans pirmais maratons", kas jau trešo gadu piedāvās unikālu iespēju motivētiem un mērķtiecīgiem skrējējiem gatavoties savai pirmajai garākajai maratona vai pusmaratona distancei sadarbībā ar adidas skriešanas skolas galveno treneri Romānu Melderi. Izvēlētajiem programmas dalībniekiem tiks piedāvāta ekskluzīva iespēja trenēties pēc individuāli izstrādāta treniņu plāna un regulāri konsultēties ar treneri klātienē. Garo distanču skrējēju vidū programma ir iemantojusi ļoti pozitīvas atsauksmes gan dalībnieku sasniegto sportisko rezultātu dēļ, gan iedvesmojot aizvien lielāku auditoriju skrējēju skriešanas treniņu procesam pieiet pārdomāti. Šogad dalībai programmā saņemti jau vairāk nekā 200 pieteikumu, no kuriem treneru un ekspertu komanda izvēlēsies tikai 15 dalībniekus, kuru treniņu procesam būs iespējams sekot ar reportāžu un sociālo tīklu starpniecību. Vairāk par programmu un pieteikšanos iespējams uzzināt www.lattelecomrigasmaratons.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!