Brīvdienās Kalngalē aizvadīts Latvijas kausa posms "Ziemeļu divdienas 2020". Vidējā distancē visās vecuma grupās kopā stājās vairāk nekā 600 dalībnieki. Dāmu elitē čempiones titulu izcīnīja Sandra Grosberga, bet starp vīriem uzvaru guva Jānis Tamužs, ziņo Latvijas Orientēšanās federācija (LOF).

"Kopš Latvijas čempionāta septembra sākumā biju paņēmusi mierīgāku režīmu un pāris nedēļas gandrīz vispār neskrēju ceļgala problēmu dēļ, tāpēc pirmajā sacensību dienā uz starta izgāju diezgan svaiga un patīkami satraukta," komentē sacensību uzvarētāja Sandra Grosberga. "Izdevās aizvadīt gandrīz perfektu skrējienu, visas distances laikā kopā kļūdoties tikai par kādām desmit līdz 15 sekundēm. Arī fiziski jutos lieliski un spēju skriet ātri un agresīvi, tāpēc lielais pārsvars pār konkurentēm mani īpaši nepārsteidza.

"Pirms otrās dienas starta visas labās sajūtas bija pazudušas un jutu, ka organisms ir pamatīgi noguris no tik intensīvas skriešanas pēc ilgākas pauzes. Bija arī atgriezušās sāpes ceļgalā un nespēju īsti koncentrēties distancei. Jau uz pirmo punktu pieļāvu minūtes kļūdu, kam sekoja vēl virkne mazu virziena neprecizitāšu un vairāk nekā divu minūšu kļūda uz 11. kontrolpunktu. Pēc tā tomēr saņēmos un atlikušo distances daļu veicu perfekti, kas ļāva atgūt zaudēto laiku un ar pavisam nelielu pārsvaru arī izcīnīt uzvaru. Jāatzīst gan, ka sajūtu dēļ nespēju distanci izbaudīt, taču tā bija patiešām izaicinoša un neļāva atslābt ne mirkli," klāsta Grosberga.

"Nezinu, vai tas bija labās fiziskās formas, patīkami vasarīgo laikapstākļu vai "OK Kāpa" rīkoto sacensību maģijas dēļ, bet abas sacensību dienas skrēju ar lielu prieku un atbrīvoti, procesa gaitā maz iespringstot par pašu rezultātu. Pirmās dienas līderpozīcija līdz ar to nāca kā neliels pārsteigums. Lai arī jutu, ka temps ir labs, tomēr biju pieļāvis nelielas neprecizitātes orientēšanās ziņā," panākumu komentē Jānis Tamužs.

"Apvidus un distance nebija ļoti sarežģīta, tomēr jāskrien un jāorientējas bija tik ātri, ka katrs nekoncentrēšanās mirklis var beigties ar zaudētām sekundēm, kas šādā apvidū arī izšķir rezultātu. Otrajā dienā skrējiens vairs nebija ar tādu vieglumu, nācās sevi piespiest, bet to īpaši izdevās kompensēt ar praktiski ideālu orientēšanos. Man, Edgaram un Artjomam bija gandrīz pilnīgi vienāds skriešanas temps, varbūt otrajā dienā biju par kripatiņu lēnāks. Līdz ar to interesanti, ka gala rezultātu mūsu trijotnei noteica orientēšanās. Domāju, ka tas ir lieliski, ka pat tādās salīdzinoši nelielās sacensībās elites grupā notiek īsta cīņa par uzvaru."

"Latvijas Kausa 20. sezonu svinam ar dalībnieku pieaugumu un jaunu sadarbības partneru piesaisti. Latvijas Orientēšanās federācijas galvenais mērķis ir iesaistīt orientēšanās kustībā pēc iespējas vairāk Latvijas iedzīvotāju. Priecājamies, ka katru gadu mūsu rindām pievienojas jauni, aktīvi cilvēki, kuriem orientēšanās kļūst par mūža aizraušanos," dalās Latvijas Orientēšanās federācijas projektu vadītājs Matīss Ratnieks.

Nākamais Latvijas orientēšanās kausa posms "Siguldas Rudens" notiks 3. oktobrī Siguldā, sportistiem sacenšoties vidējā distancē.

Latvijas orientēšanās čempionāts un Latvijas kauss šogad norisinās no jūlija līdz oktobrim. Sacensībās tiks noskaidroti gan labākie individuālie sportisti, gan labākie orientēšanās klubi. Tāpat septembrī norisināsies ikgadējais Latvijas skolu orientēšanās kauss. Plašāka informācija par visām sezonas sacensībām atrodama Latvijas Orientēšanās federācijas mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!