Foto: Publicitātes foto
Biķernieku sporta bāzē notikušajā Rīgas pusmaratonā svētdien uzvarēja Mareks Florošeks un Dace Lina, informē rīkotāji.

8.maijā Rīgā Biķernieku sporta bāzē norisinājās Sportlat Rīgas psmaratons 2011, kas bija skriešanas seriāla "Skrien Latvija" pirmais posms. Rīgas pusmaratons pulcēja lielu apmeklētāju skaitu, kas bija atbraukuši, lai varētu sportot, labi atpūsties un piedalīties sacensībās.

Sacensības norisinājās pusmaratona (21, 097km), veselības skrējiena (5,5 km), jauniešu skrējiena (3,5 km), bērnu skrējienu distancēs (300m, 500m un 750m) un nūjošanas pārgājienā (5,5 km).


Pusmaratona distancē (21,097 km) vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca:
1. vieta – Mareks Florošeks / 1:08:57
2. vieta – Jānis Višķers / 1:12:51
3. vieta – Jānis Arseņikovs / 1:13:36

Sieviešu konkurencē:
1. vieta – Dace Lina / 1:20:07
2. vieta – Jeļena Ābele / 1:22:00
3. vieta – Ilona Marhele / 1:23:48

Pārējie rezultāti tiek publicēti mājas lapā: www.rigaspusmaratons.lv sadaļā "Rezultāti". Katram dalībniekam būs iespējams lejuplādēt arī diplomu ar savu rezultātu un citu statistiku par skrējienu.

Šogad ar Rīgas pusmaratonu aizsākās jauna skriešanas kustība "Skrien Latvija". Skriešanas seriālā ietilpst seši pusmaratoni un tautas skrējieni to ietvaros. Ieskaitei nepieciešami četri pieveikti skrējieni – četri pusmaratoni vai četri tautas skrējieni. Ja dalībnieks veicis vairāk nekā četras distances, kopvērtējumā tiek iekļauti četri labākie rezultāti.

Starp skolu komandām Ātrākās skolas titulu izcīnīja Rīgas Purvciema vidusskola, iegūstot Kino Citadeles kino brīvbiļetes. Arī lielāko skolas komandu pulcēja Rīgas Purvciema vidusskola, tādejādi iegūstot Kuplākās skolas titulu, balvā saņemot Draugu Privilēģijas kartes no Līvu Akvaparka.

Sportiski aktīvākā uzņēmuma komanda ar lielāko dalībnieku skaitu izrādījās Norvik banka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!