Foto: Publicitātes foto
Austrijā notikušajā Pasaules kausa pirmajā posmā velotriālā 20. vietu izcīnījis Arvis Dermaks, informē sportista pārstāvētā komanda "Karters".

Pasaules kausa pirmajā posmā velotriālā startēja četri Latvijas sportisti. 20" klasē 2018.gada Latvijas čempions Arvis Dermaks (Usma) un Mārcis Meiers (Ugāle), bet 26" klasē Ansis Dermaks (Usma) un arī Miķelis Lukša (Rīga).

Līdz ar pirmo posmu Pasaules kausā tika ieviesti jauni noteikumi. Ja līdz šim braucēji saņēma soda punktus par pieļautajām kļūdām trasē (kritiens, līdzsvara zaudēšana utt.), tad tagad noteikumi paredz, ka braucēji saņem punktus par kontroles posma sektoru veikšanu bez kļūdām. Katrā kontroles posmā ir seši sektori. Par viena sektora veikšanu bez kļūdām tiek saņemti desmit punkti. Attiecīgi maksimālie saņemamie punkti vienā kontroles posmā ir sešdesmit.

Pirmie trasē ceturtdaļfināla braucienā devās 26" klases braucēji, kur pieredzējušajam Ansim Dermakam savā priekšbraucienā astotā vieta. Pirmajā aplī viņam 190 punkti, bet otrajā, nedaudz uzlabojot sniegumu, 220 punkti. Miķelim Lukšam savā priekšbraucienā iegūti kopumā 80 punkti un devītā vieta. Kopvērtējumā Ansis Dermaks 35.vietā un Miķelis Lukša 51.vietā 52 braucēju konkurencē un pusfināla braucieni izpaliek. 26" grupā uzvara pagājušā gada pasaules čempionam Džekam Kārtijam (Jack Carthy) no Lielbritānijas.

20" grupā Arvim Dermakam padodas ļoti veiksmīgs ceturtdaļfināla brauciens un grupā iegūta otrā vieta ar 580 punktiem (pirmais aplis 280, otrais 300). Šajā pašā braucienā startēja arī otrs Latvijas braucējs Mārcis Meiers - viņam 13.vieta ar iegūtiem 320 punktiem. Līdz ar labo braucienu Arvis pirmo reizi kvalificējās pusfināla braucienam. Iepriekš no Latvijas braucējiem tas bija izdevies Ansim Dermakam 2013.gadā.

Pusfinālā Arvim pirmajā aplī divas no kontroles sekcijām bez gūtiem punktiem, bet otrais aplis jau labāks. Kopumā iegūti 270 punkti un gala vērtējumā 20.vieta, kas ir līdz šim labākais Latvijas braucēju sniegums UCI Pasaules kausa posmos.

"Pusfināls bija īsts izaicinājums, jo karjerā man pirmo reizi. Taču varu teikt, ka pusfināla sekcijas no malas izskatījas draudīgākas nekā bija patiesībā. Esmu spējīgs pievarēt arī pusfināla sekcijas, vēl tikai jānostiprina mani firmas lēcieni," pēc sacensībām teica Arvis Dermaks.

Arvja grupā sīva cīņa bija starp diviem jauniem spāņu braucējiem Alehandro Montalvo (Alejandro Montalvo) un Borja Konehos (Borja Conejos), uzvara šoreiz Alehandro Montalvo.

Nākošais triāla kalendāra pieturas punkts – 2019.gada Latvijas čempionāts Usmā jau šajā nedēļas nogalē 13.un 14.jūlijā, kur Arvim Dermakam būs jāaizstāv valsts čempiona tituls. Paredzams, ka uz sacensībām ieradīsies ne tikai Latvijas, bet arī Somijas, Polijas, Krievijas, Igaunijas un Lietuvas velotriāla braucēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!