Foto: Reuters/Scanpix
Par 2016. gada Riodeženeiro olimpisko spēļu čempioni riteņbraukšanā individuālajā braucienā dāmām kļuva 42 gadus vecā ASV sportiste Kristīne Ārmstronga.

Ārmstronga 29,7 kilometrus garo distanci veica 44:26,42 minūtēs, tuvāko sekotāju Olgu Zabeļinsku no Krievijas apsteidzot par 5,55 sekundēm. Uzvarētājas vidējais ātrums trasē bija 40,099 kilometri stundā.

Tādējādi Ārmstronga kļuva par trīskārtējo olimpisko čempioni, jo viņa individuālajā braucienā triumfēja arī Pekinas un Londonas spēlēs. Tiek ziņots, ka pēc olimpiskajām spēlēm amerikāniete noslēgs karjeru. Ceturtdien Ārmstronga svinēs savu 43. dzimšanas dienu.

Bronzas godalgu ieguva Nīderlandes sportiste Anna van der Bregena, kas uzvarētājai zaudēja 11,38 sekundes. Tikmēr ar ceturto vietu nācās samierināties citai nīderlandietei Ellenai van Dijkai, kura no uzvarētājas atpalika 22,32 sekundes. Viņai šis rezultāts ir īpaši sāpīgs, jo distancē kādā no līkumiem viņa izbrauca no trases un iebrauca grāvī, zaudējot sekundes un iespējamo godalgu.

Šajās sacensībās piedalījās arī Norvēģiju pārstāvošā latviete Vita Heine, bet ar laiku 50:23,39 viņa palika pēdējā, 25. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!