Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV vingrošanas zvaigzne Simona Bailsa izlēmusi, ka viņa nestartēs arī pirmdien notiekošajās Tokijas olimpisko spēļu brīvo kustību sacensībās vingrošanā.

"Simona atteikusies no brīvo kustību fināla, un pieņems lēmumu par vingrojumu uz baļķa vēlāk šīs nedēļas laikā. Jebkurā gadījumā mēs visi Tevi atbalstām, Simona," sociālajā vietnē "Twitter" paziņoja ASV Vingrošanas federācija ("USA Gymnastics").

ASV zvaigzni brīvo kustību finālā aizstās Lielbritānijas pārstāve Dženifera Gadirova.

ASV Vingrošanas federācija jau iepriekš uzsvērusi, ka ar sportisti katru dienu strādā tās medicīniskais personāls, kas palīdz Bailsai pieņemt lēmumus par dalību dažādās disciplīnās. Brīvo kustību sacensības gaidāmas pirmdien, bet vingrojumā uz baļķa sportistēm jāstartē otrdien.

Bailsa pirms pieciem gadiem Rio spēlēs brīvo kustību disciplīnā izcīnīja zelta medaļu, bet vingrojumā uz baļķa amerikāniete atzīmējās ar bronzas medaļu.

Ziņots, ka amerikāniete neveiksmīgi startēja komandu sacensībās, kurās dalību neturpināja, bet vēlāk mentālās veselības dēļ izlaida daudzcīņas, atbalsta lēciena un vingrošanas stieņu disciplīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!