Foto: Reuters/Scanpix
Ķīnas sieviešu volejbola izlase sestdien tika kronēta par Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni, tiekot pie trešā titula vēsturē.

Ķīnietes finālā ar 3-1 (19:25, 25:17, 25:22, 25:23) pārspēja Serbiju.

Rezultatīvākā spēlētāja Ķīnas izlases rindās bija Džu Tina, kura guva 25 punktus. Tikmēr Serbijas izlasē ar 23 punktiem atzīmējās Tijana Boškoviča.

Pirmajā setā pēc izrāviena 6:1 serbietes ieguva piecu punktu pārsvaru (11:6). Turpinājumā ķīnietes pretinieču pārsvaru samazināja līdz minimumam, taču serbietes vēlreiz atrāvās un uzvarēja setu ar 25:19.

Otrajā setā jau ķīnietes sākumā ieguva 2-3 punktu handikapu, tālāk palielinot savu pārsvaru un svinot uzvaru ar 25:17. Otrā seta sākums bija daudz sīvāks, taču vēlāk Ķīna ieguva 7-8 punktu pārsvaru, tomēr līdz seta nogalei to izsēja, kas gan netraucēja uzvarēt ar 25:22.

Vēl līdzīgāka spēle bija trešajā setā, kad sākumā neviena no komandām neiekrāja pārsvaru, kas lielāks par diviem punktiem. Seta nogalē rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 23:23, bet serbietes kļūdījās servē, turpretī Ķīnas kapteine Hui Žuocji ar sekmīgu gremdi realizēja zelta mačbumbu.

Ķīnas volejbolistes pirmo reizi par olimpiskajām čempionēm tika kronētas 1984.gadā, panākumu atkārtojot arī pēc 20 gadiem Atēnās. Tāpat viņu kontā ir viena sudraba un divas bronzas godalgas.

Tikmēr Serbija tikusi pie savas pirmās olimpiskās medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!