Foto: Reuters/Scanpix
Par 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempionu svarcelšanā svara kategorija līdz 62 kilogramiem kļuva Kolumbijas svarcēlājs Oskars Alveiro Figuero Moskvera, kurš uzreiz pēc tam paziņoja par karjeras beigšanu.

Raušanā Figuero Moskvera pacēla 142 kilogramus, bet ar trīs kilogramus smagāku svaru viņš netika galā. Grūšanā viņš sasniedza 176 kilogramus, un summā rezultāts 318 kilogrami garantēja olimpisko zelta medaļu. Pēdējā mēģinājumā viņš centās sasniegt olimpisko rekordu, bet 179 kilogramus smagais svara stienis viņam šoreiz nebija paceļams.

Uzreiz pēc neveiksmīgā pēdējā cēliena Kolumbijas sportists sāka svinēt olimpisko zelta medaļu, viņš simboliski novilka savus apavus un atstāja tos pie svaru stieņa, vēstot, ka noslēdz karjeru. Londonas olimpiskajās spēlēs Figuero Moskvera izcīnīja sudraba godalgu.

Sudraba medaļu izcīnīja Indonēzijas svarcēlājs Eko Juli Iravans, kurš summā pacēla 312 kilogramus (142+170). Savukārt bronzas godalgu ar 305 kilogramiem (135+170) ieguva kazahs Farhads Harki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!