Foto: F64
Latvijas 3x3 basketbola izlase (Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis) trešdien Tokijā kļuva par olimpiskajiem čempioniem.

Finālā Latvijas basketbolisti ar rezultātu 21:18 pārspēja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu (Kirills Pisklovs, Staņislavs Šarovs, Aleksandrs Zujevs, Iļja Karpenkovs).

3x3 basketbols pirmo reizi iekļauts olimpisko spēļu programmā, un latvieši ir pirmie, kuri izcīna olimpisko zeltu šajā sporta veidā vīriešu konkurencē.

Spēles sākumā Šarovs un Čavars apmainījās ar punktu guvumiem, bet mača turpinājumā Zujeva un Pisklova tālmetieni Krievijai deva vadību ar 5:3. Uz katru tālmetienu latvieši atbildēja ar viena punkta metienu. Tad Karpenkovs iemeta no groza apakšas, savukārt latviešiem bija grūtības izkārtot labus metienus. Turpinājumā Pisklovs un Lasmanis apmainījās ar rezultatīviem caurgājieniem, taču tad Pisklovs iemeta metienu uzbrukuma pēdējā sekundē, nostādot Latviju piecu punktu iedzinējos – 4:9.

Miezis un Lasmanis izcēlās ar caurgājieniem, taču izrāvienu turpināt neizdevās. Tad Miezis vispirms ar tālmetienu, bet tad ar piespēli Lasmanim izkārtoja rezultātu 10:11. Abas komandas apmainījās punktu guvumiem, bet potītes traumu tad guva Krūmiņš.

Lasmanis ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu, bet tad Miezis no groza apakšas deva vadību ar 14:13. Krūmiņš atgriezās laukumā un spēlēja, neraugoties uz sāpēm. Karpenkovs ar soda metieniem atjaunoja KOK vadību. Čavars caurgājienā rezultātu izlīdzināja, un cīņa turpināja ritēt punkts punktā arī nākamajās epizodēs.

Uz Karpenkova metienu no groza apakšas Miezis atbildēja ar tālmetienu – 19:18. Latvijas basketbolisti teicami spēlēja aizsardzībā pēdējā minūtē, bet noslēgumā Lasmanis iemeta tālmetienu, garantējot zeltu savai komandai.

Latvijas izlasē 10 punktus guva Lasmanis, septiņi punkti Miezim, bet Krūmiņš un Čavars guva pa diviem punktiem. Karpenkovs Krievijas izlasē bija rezultatīvākais ar septiņiem punktiem.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā ar rezultātu 21:18 pieveica Japānu, bet pusfinālā ar 21:8 sagrāva Beļģiju.

Par bronzas medaļas ieguvējiem kļuva Serbijas izlase, kas cīņā par trešo vietu ar 21:10 sagrāva Beļģijas valstsvienību.

Savukārt pirms tam sieviešu turnīrā par olimpiskajām čempionēm kļuva ASV basketbolistes, kuras finālā ar 18:15 pārspēja KOK spēlētājas. Bronzas mačā Ķīnas spēlētājas ar 16:14 pieveica Franciju.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!