Foto: F64
Londonas olimpiskajās spēlēs sestdien startē seši Latvijas sportisti.

Vispirms plkst.10.45 pēc Latvijas laika sacensības modernajā pieccīņā sāks Deniss Čerkovskis, kurš šajā laikā aizvadīs paukošanu.

Peldēšana pieccīņas sacensībās sāksies plkst.15.20, jāšanu sportisti aizvadīs plkst.17.20, bet apvienotā skriešanas un šaušanas disciplīna paredzēta plkst.20.45.

Plkst.11 pēc Latvijas laika sacensības 50 kilometru soļošanā uzsāks Igors Kazakevičs, kuram šī ir debija olimpiskajās spēlēs.

Plkst.12.40 B finālā 200 metru distancē startēs smaiļotāju divnieks Krists Straume/Aleksejs Rumjancevs.

Piektdien notikušo priekšsacīkšu braucienu Latvijas sportisti sāka ļoti nepārliecinoši, ilglaicīgi atrodoties vien sestajā vietā. Tomēr pašā finišā Straume/Rumjancevs prata apsteigt vienu konkurentu ekipāžu, izcīnot piekto vietu, kas viņiem kā pēdējiem garantēja vietu pusfinālā.

Savukārt pusfinālā Latvijas sportisti ieņēma pēdējo, piekto, vietu savā braucienā un neiekļuva A finālā.

Lai iekļūtu pusfinālā, sportistiem savā priekšbraucienā bija jāfinišē labāko pieciniekā. Savukārt pēdējās vietās palikušās ekipāžas sacensības turpinās B finālā. Sākotnēji bija plānots, ka vietai pusfinālā pietiks ar finišēšanu labāko sešiniekā, tomēr pēdējā brīdī divas ekipāžas neizgāja uz starta, kas samazināja kopējo dalībnieku skaitu un līdz ar to arī atlases kritērijus.

No pusfināla A finālā iekļuva katra brauciena četras labākās ekipāžas, bet pārējie startēs B finālā, kurā sportisti sacentīsies par devīto vietu.

Plkst.15.54 sacensības svara kategorijā līdz 84 kilogramiem uzsāks Latvijas brīvā stila cīkstonis Armands Zvirbulis. Kvalifikācijas kārtā Latvijas sportistam nav jāstartē, bet astotdaļfinālā viņa pretinieks būs Hosē Daniels Diass Roberti no Venecuēlas.

Ceļazīmi uz Olimpiādi Zvirbulis nopelnīja pagājušajā gadā, kad izcīnīja piekto vietu pasaules čempionātā.

Savukārt plkst.19 sāksies 20 kilometru soļošana sievietēm, kur startēs Latvijas sportiste Agnese Pastare.

Pastares 2010.gadā sasniegtais personiskais rekords ir viena stunda 31 minūte un 25 sekundes, bet Latvijas rekords, kas kopš 2006.gada pieder Jolantai Dukurei, ir par 23 sekundēm labāks.

Londonas olimpisko spēļu A normatīvu Pastare izpildīja šī gada jūnija sākumā, kad 20 kilometrus nosoļoja stundā, 32 minūtēs un 49 sekundēs, kas ir viņas šīs sezonas personīgais rekords.

Kā ziņots, līdz šai dienai Latvija Londonas olimpiskajās spēlēs tikusi pie divām medaļām, kad zelta godalgu izcīnīja BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs, bet pie bronzas tika pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš.

24 stundu režīmā līdzjutējiem notikumus Olimpiādē iespējams vērot arī Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāla pārraidēs.

Jau vēstīts, ka arī visās iepriekšējās vasaras olimpiādēs, kurās pēc neatkarības atjaunošanas startējusi Latvijas delegācija, tā spējusi izcīnīt medaļas - 1992.gadā Barselonā Latvijas sportisti izcīnīja divus sudrabus un vienu bronzu, Atlantā Ivans Klementjevs izcīnīja sudraba medaļu, Sidnejā Latvijas kontā pa vienai zelta, sudraba un bronzas medaļai, Atēnās - četri sudrabi, bet Pekinā atkal tika savākts pilns medaļu komplekts.

Londona ir pirmā pilsēta, kurā vasaras olimpiskās spēles notikušas trīs reizes - iepriekš tās Lielbritānijas galvaspilsētā risinājās arī 1908. un 1948.gadā.

Par medaļām Londonā līdz svētdienai cīnīsies aptuveni 10 500 sportisti, kuri sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!