Foto: AFP/Scanpix
Latvijas džudists Artūrs Ņikiforenko ir "mākslīgais" smagsvars, tāpēc Rio olimpiskajās spēlēs viņam bija grūti pacīnīties par kādām augstām vietām, sportista sniegumu raksturoja treneris Oļegs Baskins.

Ņikiforenko startēja svara kategorijā virs 100 kilogramiem, pirmajā cīņā piekāpjoties Azerbaidžānu pārstāvošajam Ušangi Kokauri. Pats sportists cīņā guva pleca savainojumu, tāpēc devās pēc medicīniskās palīdzības, bet komentāru sniedza viņa treneris.

"Maz cerību viņam bija. Varbūt kādu paņēmienu, varbūt partnerī varētu ieķerties, bet grūti bija. Pretinieks spēcīgāks. Viņi divas reizes tikušies, abas zaudējis. Jāsaprot, ka viņš ir "mākslīgais" smagsvars. Viņam ir 106 kilogrami, bet jācīnās pret 140 kilogramiem," skaidro Baskins.

Baskins piebilda, ka Ņikiforenko startējis šajā kategorijā, jo zemākā kategorijā startēja Jevgeņijs Borodavko, kurš tajā svarā ir labāks. Visticamāk, ka turpmāk Ņikiforeko startēs kopā ar Borodavko vienā kategorijā, kas viņam ir labāk piemērota.

Runājot par Borodavko ceturtdien aizvadīto cīņu, Baskins bija nedaudz sarūgtināts, lai gan sapratis, ka pretinieks ir gadījies ļoti nopietns. Borodavko savā pirmajā cīņā ceturtdien piekāpās Rjunosukem Hagam, kurš vēlāk izcīnīja bronzas medaļu.

"Jevgeņijam bija pati sliktākā izloze. Viņu gribējās tikai kā pēdējo variantu. Kaut vai par olimpisko čempionu kļuvušais Lukašs Krpaleks būtu bijis ērtāks pretinieks. Pirms tam modelējām cīņu, bet nesanāca. Borodavko karjeras laikā ir uzvarējis piecus olimpiskos čempionus, tā kā varēja cīnīties," domā Baskins. "Nevajadzēja kreiso roku dot, nākamie pretinieki to darīja un viņam nebija viegli. Žeņa paņēma savu tvērienu, bet japānis uzreiz to izmantoja. "

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!