Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lai arī Tokijas olimpisko spēļu sākums paredzēts šajā nedēļā, orgkomitejas vadītājs Toširo Muto neizslēdza iespēju, ka prestižais sporta forums pēdējā brīdī varētu tikt atcelts, viņš atklāja preses konferencē.

Vēl pirms olimpisko spēļu sākuma 67 Tokijas olimpiskajām spēlēm akreditētas personas saslimušas ar Covid-19. Tāpēc preses konferencē tika uzdots jautājums, vai pastāv iespēja, ka spēles tiks atceltas. Muto to nenoliedza.

"Mēs nevaram paredzēt kas notiks ar koronavīrusa gadījumu skaitu.. Mēs turpināsim diskusijas, ja situācija pasliktināsies. Mēs turpināsim sekot līdzi saslimšanas gadījumu skaitam," viņš skaidroja preses konferencē, raksta medijs ESPN. "Esam vienojušies, ka atkarībā no situācijas, mēs atkal sasauksim piecu pušu sarunas. Šajā brīdī Covid-19 skaits var gan palielināties, gan samazināties. Tāpēc domāsim par to, kad situācija būs skaidrāka."

Gan sportisti un treneri, gan citas akreditētās personas turpina ierasties Tokijā, kur saslimšanas ar Covid-19 skaits pēdējās dienās turpina pieaugt. Tokijā otrdien konstatēti 1387 jauni saslimšanas gadījumi.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs gan norādīja, ka spēļu atcelšana nav izskatīta, un viņš sola drošas olimpiskās spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!