Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pēc izstāšanās no Rio olimpiskajām spēlēm nevēlējās runāt ar žurnālistiem, paejot garām un nebilstot ne vārda.

Ostapenko svētdien, 7. augustā, XXXI vasaras olimpisko spēļu sieviešu vienspēļu turnīra pirmajā kārtā ar 6-1, 3-6, 2-6 zaudēja austrālietei Samantai Stosurai, kura izlikta ar 13. numuru. Pēc mača Latvijas tenisiste pagāja garām gan televīzijas žurnālistiem, gan rakstošajiem, pat neatsaucoties uz aicinājumiem un slēpjoties aiz dvieļa un jakas.

Latvijas mediji gandrīz divas stundas pēc tam gaidīja tenisisti cerībā iegūt kādu komentāru par spēli, tomēr Latvijas jaunā sportiste aprunāties tā arī neiznāca.

Turpretī Stosura bija atsaucīga un sniedza savu skatījumu par spēli Latvijas žurnālistiem. "Pēc pirmā seta zināju, ka neko daudz nevajag mainīt, jo viņa (Ostapenko) labi nospēlēja pirmo setu. Viņai viss padevās, viņa rādīja savu labāko sniegumu, tāpēc rezultāts mani neuztrauca, jo zināju, ka viņa mēdz kļūdīties. Gaidīju savas iespējas. Otrā seta sākumā lauzu viņa serves geimu un spēle aizgāja jau pēc mana diktāta."

Stosura atzina, ka viens no atslēgas momentiem bijis izšķirošā seta septītais geims. Ostapenko tajā brīdī no 0-4 bija panākusi 2-4 un varēja lauzt pretinieces servi, bet to neizmantoja. "Jā, tas bija svarīgs geims. Jo pēc 4-0 būt tikai 4-3 vadībā būt bijis grūti saņemties. Viņai tajā geimā daudz kas izdevās, viņa riskēja, šķiet bija vairākas breikbumbas. Man paveicās, ka nosargāju savu serves geimu, bet tad jau sapratu, ka uzvarēšu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!