Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra spēlē par bronzas medaļām Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ar rezultātu 0-2 (12:21, 18:21) piekāpās Čerifam Junusam un Ahmedam Tidžanam no Kataras.

Jau vēstīts, ka piektdien pēc zaudējuma bronzas spēlē ar ceturto vietu samierinājās arī Latvijas dāmu duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Spēles iesākumā Pļaviņš/Točs turējās līdzi pretiniekiem (7:7), bet tad sāka parādīties kļūdiņas latviešu izpildījumā, kuras katarieši izmantoja, pēc "eisa" izvirzoties vadībā ar 12:8. Pēc tehniskā pārtraukuma latviešiem neizdevās atgūt spēles ritmu, un ļoti atlētiskie pretinieki turpināja veiksmīgi darboties gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, pirmo setu uzvarot ar 21:12.

Latvieši otro setu iesāka lieliski, izvirzoties vadībā ar 3:0. Brīdi šķita, ka izrāviens turpināsies ar ceturto punktu pēc kārtas, taču katarieši precīzi pieprasīja video atkārtojumu, kurā bija redzams, ka bumba tomēr mazliet pieskārās līnijai. Precīzas darbības ļāva Junusam/Tidžanam rezultātu otrajā setā izlīdzināt, bet, dodoties tehniskajā pārtraukumā, Pļaviņš/Točs bija vadībā ar 11:10.

Arī Pļaviņš precīzi pieprasīja video atkārtojumu, labojot nenosauktu tiesnešu "autu". Brīdi vēlāk jau ļoti labas darbības aizsardzībā veicināja katariešu trīs punktu izrāvienu. Latvieši vairs nespēja atspēlēties, un piedzīvoja zaudējumu ar trešo numuru izsētajiem pretiniekiem.

Pļaviņam šīs bija trešās olimpiskās spēles karjerā, un otro reizi viņš cīnījās par godalgām. 2012. gadā Londonā viņš kopā ar Jāni Šmēdiņu izcīnīja bronzas godalgu. Točam šī bija olimpiskā debija.

Vēlāk par olimpiskajiem čempioniem kļuva Norvēģijas spēlētāji Anders Mūls un Kristians Sērums, kuri ar 2-0 (21:17, 21:18) pārspēja krievus Vjačeslavu Krasiļņikovu un Oļegu Stojanovski.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!