Foto: AFP/Scanpix
Rio paralimpiskajās spēlēs sestdien, 17. septembrī, riteņbraukšanas sacensību C4-5 veselības grupas brauciena laikā bojā gājis irāņu sportists Bahmans Golbarnežads, vēsta BBC.

Tas ir pirmais letālais gadījums ziemas un vasaras olimpisko vai paralimpisko spēļu laikā kopš 1960. gada, kad Romas olimpiādē riteņbraukšanas sacensībās 100 kilometru distancē ar atsevišķu startu bojā gāja dāņu riteņbraucējs Knuds Enemarks Jensens.

48 gadus vecais Golbarnežads sestdien miris slimnīcā, kur viņu nogādāja pēc kritiena grupas braucienā. Sākotnēji viņam medicīniskā palīdzība sniegta sacensību vietā, bet pēc tam viņš steidzami nogādāts slimnīcā, kur gan mediķiem dzīvību glābt neizdevās.

"Mums ir smagi to teikt, bet ar dziļu nožēlu jāpaziņo, ka Irānas para-riteņbraukšanas čempions Sarafražs Bahmans Golbarnežads gājis bojā pēc negadījuma 2016. gada Rio paralimpisko spēļu sacensību laikā," teikts Irānas Paralimpiskās komitejas paziņojumā.

Vēlāk Starptautiskā Paralimpiskā komiteja paziņoja, ka Golbarnežadam pēc "incidenta kalnu posmā" apstājusies sirds, kas arī bijis nāves iemesls. "Ātrā palīdzība nogādāja viņu tuvējā slimnīcā, kur neilgi pēc tam tika konstatēta sportista nāve," teikts paziņojumā.

Rio paralimpisko spēļu sportistu ciematā Irānas karogs nolaists pusmastā, bet svētdien Paralimpisko spēļu noslēguma ceremonijas laikā būs klusuma brīdis, pieminot Irānas sportistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!