Foto: F64
Latvijas stenda šāvējs Dainis Upelnieks, sestdien noslēdzot savu olimpisko debiju, palika apmierināts gan ar sasniegto rezultātu, gan izcīnīto vietu.

Riodežaneiro olimpisko spēļu apaļā stenda sacensībās Upelnieks otrajā dienā savāca 49 no 50 punktiem, bet summā tika pie 119 no 125 punktiem. Līdz personīgā rekorda atkārtošanai Upelniekam pietrūka viens punkts, bet, lai piedalītos pāršaušanā par vietu pusfinālā, bija nepieciešams par diviem punktiem vairāk.

"Šodiena ir laba, tomēr smeldz vakardienas kļūdas. 121 punkts, lai iekļūtu pusfinālā, tik mazam dalībnieku skaitam ir daudz, tomēr šāvēji ir ļoti labi," teica sportists. "Šodienas vienīgajā kļūdā nokavēju pirmo šķīvi, uz to ilgāk tēmēju, bet sekojošais otrais pēc tam jau grima lejā, tāpēc aizšāvu garām."

"Uz olimpiskajām spēlēm braucu izšaut savu labāko rezultātu un tikai tad paskatīties tabulā. Cerēju uzlabot personīgo rekordu, jo šautuve bija labvēlīga," teica Upelnieks, tomēr kopumā bija apmierināts ar sasniegto. "Esmu apmierināts ar rezultātu un vietu, bet iepriekš domāju, ka 119 punkti dos augstāku vietu. Laikam šodienas labie laikapstākļi visiem pacēla rezultātu."

Kopš šī pavasara Upelnieks profesionāli pievērsies tikai šaušanai un sportists pauda cerību, ka būs iespēja šādi darboties arī turpmāk. "Iepriekšējais mērķis bija tikšana uz Olimpiādi, nākamais mērķis jau ir olimpiskā medaļa. Kopumā šeit sasniegtais rezultāts ir labs, bet ļoti labi ir tikai tad, kad esi pusfinālā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!