Foto: F64

2008.gada Pekinas olimpisko spēļu čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs esot kļuvis psiholoģiski spēcīgāks, tāpēc viņam netraucē sabiedrības pastiprinātā uzmanība pirms starta Londonas Olimpiādē, intervijā "Radio 101" stāstīja pats sportists.

Šobrīd Štrombergs ir Latvijā, un viņš gatavojas aizstāvēt olimpisko čempiona titulu. Sportists atzīst, ka pirms četriem gadiem viņam netika pievērsta tik liela uzmanība.

"Daudz kas ir mainījies. Pirms četriem gadiem man neviens neprasīja vai izcīnīšu zelta medaļu, bet tagad tas ir pirmais, ko man prasa," intervijā radio stāstīja Štrombergs. "Tagad cilvēki man novēl veiksmi, bet pastiprinātā uzmanība man netraucē, jo pa šo laiku esmu kļuvis psiholoģiski spēcīgāks."

"Es tam visam pieeju ar humoru. Ko tur daudz paredzēt? Galvenais ir noskaņoties sacensībām," viņš turpināja.

Štrombergs atturējās prognozēt, kā Olimpiādē veiksies pārējiem Latvijas BMX riteņbraucējiem – Rihardam Veidem un Edžum Treimanim.

"Viņi nopietni gatavojas. Katram ir savi mērķi un ambīcijas. Jāiet soli pa solim, un tad redzēs, kā viņiem veiksies," izteicās olimpiskais čempions.

BMX sacensības Londonas olimpiskajās spēlēs norisināsies no 8. līdz 10 augustam.

Kā ziņots, Londonas olimpiskajās spēlēs Latvija pieteikusi 46 sportistus, tomēr jau tagad ir skaidrs, ka startēt varēs ne vairāk kā 45 no viņiem, jo Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija.

Londonas olimpiskās spēles ilgs no 27.jūlija līdz 12.augustam.

Atklāšanas ceremonijā 27.jūlijā Latvijas karogu nesīs pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!