Foto: F64

Eiropas čempions BMX riteņbraukšanā Edžus Treimanis uzskata, ka arī viņam bija pa spēkam sasniegt Londonas olimpisko spēļu finālu.

Kā ziņots, Treimanis priekšsacīkstēs piedzīvoja smagu kritienu, laužot degunu, tomēr jau nākamajā dienā stājās uz starta, pārliecinoši sasniedzot pusfinālu.

Piektdien aizvadītajā pusfinālā Treimanis bija vienā grupā ar vēl vienu latvieti Rihardu Veidi, tomēr viņi trīs braucienu summā palika attiecīgi piektajā un septītajā vietā, nesasniedzot izšķirošo braucienu.

Savukārt trešais latviešu sportists Māris Štombergs iekļuva finālā un vēlāk arī kļuva par divkārtēju olimpisko čempionu.

"Šodien pirmajā braucienā bija ļoti slikts starts. Uzmeta mani pirmajā tramplīnā par augstu un pazaudēju ātrumu, tāpēc otrajam uzsitos virsū," teica Treimanis. "Otrajā braucienā starts bija viduvējs, aizgājām vienādi ar Riču, bet nokavējām un netikām priekšā Konorsam Fīldsam."

"Varbūt pirmajos braucienos bija nedrošība, bet trešajā, kad vairs nebija spiediens, viss izdevās un nobraucu bez aizķeršanās," atcerējās Treimanis, atzīstot, ka šodien viņam vairs nav sāpējis celis un nekas netraucēja. "Pusfināls bija ņemams un bija jāņem."


Arī Štrombergs pēc sacensībām atzina, ka noskatījies pirmās grupas trešā pusfināla beigas, redzējis, ka Treimanis finišē otrais un domājis, ka viņš jau sasniedzis finālu. Vien pēc sava brauciena sportists uzzinājis, ka Treimanim ar to nebija pietiekoši dalībai finālā.

"Trešajā pusfinālā gribējās labu startu, bet pārcentos," atcerējās Veide, kuram pirms izšķirošā brauciena pat bija labākas izredzes uz finālu nekā nedaudz lielāku pieredzi guvušajam Treimanim. "Galvenais konkurents bija kolumbietis, kuru vajadzēja atstāt aiz muguras, tomēr viņš izspruka. Mēģināju atkārtot manevru pa iekšmalu, tomēr kāds jau bija priekšā."

"Olimpiskās spēles bija kā parastas sacensības - visi tie paši cilvēki, vienīgi publicitāte lielāka," pēc savas pirmās Olimpiādes secināja Treimanis. "Pilnīgi neapmierināts neesmu. Ierados ar mērķi par fināla sasniegšanu, tomēr pēc kritiena visādas domas šaudījās galvā."

Arī Veide atzina, ka kopumā ar Olimpisko startu, protams, ir apmierināts.

Runājot par savu nākotni, Treimanis atzina, ka vismaz pagaidām brauks Eiropā un nesekos Štromberga pēdās uz ASV. "Pagaidām domāju, ka mana vieta ir Eiropā. Ja es būtu pasaules pirmā piecinieka braucējs, tad varētu doties uz ASV, bet pagaidām man tas būtu finansiāli neizdevīgi."

Jau vēstīts, ka Štrombergs karjeras laikā ticis arī pie divām pasaules čempionātu zelta medaļām un vienas sudraba godalgas, kamēr Treimanis un Veide ir šīgada Eiropas čempionāta finālsacensību pirmo divu vietu ieguvēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!