Foto: Reuters/Scanpix/LETA

BMX riteņbraukšanas trenera Klāva Lisovska (attēlā) audzēkne Merela Smuldersa no Nīderlandes piektdien Tokijas olimpisko spēļu finālā izcīnīja bronzas medaļu.

Ziņots, ka par Tokijas olimpiskajiem čempioniem BMX riteņbraukšanā kļuva Nīderlandes sportists Nieks Kimmans, kurš pēc sadursmes ar sacensību amatpersonu, startēja ar lūzumu ceļgala kaulā, kā arī Lielbritānijas riteņbraucēja Betanija Šrīversa.

Trešo vietu dāmu konkurencē gan izcīnīja 23 gadus vecā Merela Smuldersa no Nīderlandes. Māsu Merelas un Lauras Smuldersu treneris ir bijušais BMX riteņbraucējs un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) absolvents Klāvs Lisovskis.

Ozolnieku novadā augušais Lisovskis ārzemēs par treneri strādājis arī Šveicē, bet pats vēl piedalās amatieru BMX sacensībās, un jau sešas reizes kļuvis par Eiropas čempionu.

27 gadus vecā Laura Smuldersa bronzu izcīnīja 2012. gada Londonas spēlēs, kurās savu otro zelta medaļu izcīnīja Māris Štrombergs. 2018. gadā pasaules čempionātā Baku abas māsas dalīja pirmās divas vietas, Laurai izcīnot zelta medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!