Par 2009.gada pasaules čempionu biatlonā 15 kilometru distancē ar kopējo startu sestdien negaidīti kļuva austriešu jaunais talants Dominiks Landertingers, atnesot savai valstij pirmo zelta godalgu individuālajās disciplīnās pasaules čempionātos kopš 2000.gada.
20 gadus vecais Landertingers, kurš šaušanā pieļāva trīs kļūdas, finišā par 8,9 sekundēm apsteidza savu tautieti , pieredzējušo Kristofu Zumanu, kurš arī nesašāva trīs mērkus. Pie bronzas godalgas tika krievs Ivans Čerezovs, kurš veica divus soda apļus un pasaules čempionam finišā zaudēja 13,9 sekundes.

Tikai ceturtajā vietā šoreiz ierindojās trīs zelta godalgas Pjenčaņā jau izcīnījušais leģendārais norvēģis Ūle Einārs Bjērndalens. Viņš jaunajam austrietim zaudēja 21,1 sekundi.

Pēc pēdējās šaušanas līderis bija Bjērndalens, bet tikai nedaudz viņam zaudēja Landertingers, Zumans un Čerezovs. Jau drīz pēc šautuves Landertingers pārņēma vadību un turpinājumā slēpošanā bija ļoti ātrs, aizbēgot no visiem sekotājiem un gūstot pagaidām lielāko sasniegumu karjerā. Diezgan negaidīti slēpošanā Bjērndalenu apsteidza arī Zumans un Čerezovs, tādējādi norvēģis palika bez godalgas masu startā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!