Foto: F64

Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika Pasaules kausa izcīņas posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās piektdien izcīnīja 36. pozīciju.

Bendika pirmo šaušanu veica bez kļūdām, kas tajā trases posmā deva 14. pozīciju, taču divas kļūdas šaušanā stāvus viņu atmeta uz 41. pozīciju. Dodoties uz finišu latviete spēja pakāpties piecas pozīcijas uz augšu.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Doroteja Vīrere no Itālijas, kura pieļāva vienu kļūdu šaušanās un distanci veica 21 minūtē un 26,5 sekundēs. Bendika uzvarētājai piekāpās minūti un 21,7 sekundes. Otro vietu izcīnīja norvēģiete Ingrīda Tandrevolda, kura ar vienu kļūdu no līderes atpalika 5,9 sekundes, bet krieviete Svetlana Mirnova, viņai viena kļūda un par 18,3 sekundēm lēnāks rezultāts.

Otra Latvijas biatloniste Jūlija Matvijenko divās šaušanās kļūdījās vienreiz, taču viņas temps trasē bija salīdzinoši lēns. Viņa finišu sasniedza trīs minūtes un 16,3 sekundes lēnāk nekā Vīrere, un tas viņai deva 89. vietu 105 biatlonistu konkurencē.

Piektdien 10 kilometru sprinta sacensības arī vīrieši, un no Latvijas trasē dosies Andrejs Rastorgujevs, Aleksandrs Patrijuks un Roberts Slotiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!