Foto: Petr Slavik

Latvijas biatlonists Renārs Birkentāls trešdien Hānjā, Igaunijā, ieņēma 12.vietu Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) Junioru kausa posma desmit kilometru sprintā.

Pirmajā trijniekā finišējušie sportisti iztika bez soda apļiem. Uzvaru ar finišu 25 minūtēs un 43,4 sekundēs izcīnīja francūzis Teo Giro-Pualo, četras sekundes zaudēja vācietis Benjamins Mencs, bet 16 sekundes atpalika austrietis Olivers Līnbahers.

Birkentāls šāva nekļūdīgi, atpalika 53,5 sekundes un trasē uzrādīja 29.ātrāko soli.

Vēl no latviešiem Imants Maļina ar divām kļūdām šaušanā atpalika četras minūtes un bija 63., Kristiāns Kārlsbergs mēroja četrus soda apļus un bija 70., Kristers Kalašņikovs ar tikpat kļūdām bija 85., bet Erasts Bobrovs nesašāva divus mērķus un bija 89.vietā 107 biatlonistu konkurencē.

Birkentālam sezonas galvenais starts ir Madonā gaidāmais Eiropas junioru čempionāts, tāpēc viņš nepiedalīsies pasaules meistarsacīkstēs pieaugušajiem, kas šobrīd norisinās Oberhofā, Vācijā.

Tikmēr juniorēm 7,5 kilometru sprintā Estere Volfa izcīnīja 27.vietu, Madara Veckalniņa un Elza Bleidele bija attiecīgi 45. un 46.pozīcijā, Elizabete Slotiņa ierindojās 63.vietā, bet Enia Kalniņa - 68.pozīcijā 82 biatlonistu konkurencē.

Uzvaru izcīnīja vāciete Johanna Pufa, kura mēroja vienu soda apli, finišējot 22 minūtēs un 13,8 sekundēs. Volfa neaizvēra vienu mērķi un zaudēja divas minūtes un sešas sekundes, Veckalniņa kļūdījās divreiz, Bleidele - četrreiz, Slotiņa - divreiz, bet Kalniņa - četrreiz.

Piektdien juniori vēlreiz spēkosies sprintā, bet sestdien būs stafetes.

Nākamajā nedēļā Madonā norisināsies Eiropas atklātais junioru čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!