Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Nedēļas nogalē Itālijā sākās Eiropas jaunatnes ziemas olimpiskais festivāls (EYOF). Starp 46 sportistiem ir arī pieci biatlonisti, divi no viņiem ir no Talsiem. Lai gan Latvijas jauno sportistu dalību sacensībās Itālijā nodrošina Latvijas Olimpiskā komiteja, tas nav traucējis Latvijas Biatlona federācijai (LBF) vērsties pie Talsu novada domes ar lūgumu pēc finansiālas palīdzības trīs sportistu dalībai EYOF.

Esošā situācija ir vēl "kutelīgāka", jo LBF prezidents Kaspars Sakniņš ir arī Talsu sporta skolas direktors. Minētais iespējamais pārkāpums nav vienīgais jaunā LBF prezidenta "kontā", jo pamatīga ēna ir pār viņa ētiku un Sporta likumā iestrādātā "fair play" principa ievērošanu.

Sakniņš raidījumā "Aizmugure" nenoliedza, ka LBF ir veicis šādu pieprasījumu, lai gan dalību EYOF nodrošina LOK. "Jā, mēs katru gadu tādu taisām. Domē ir kārtība, kurā var piešķirt finansējumu. Domē mēs prasām sagatavošanās periodam, lai viņi varētu piedalīties," taisnojās Sakniņš. "Tas (formulējums) ir "pievilkts", lai mēs varētu iesniegt... Tas ir sagatavots, lai mēs varētu pretendēt uz šo finansējumu. Skaidrs, ka dalību nodrošina Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK). Arī komisijā skaidroju, ka dalību nodrošina LOK."

Talsu novada pašvaldība pēc raidījumā izskanējušās informācijas sākusi situācijas izvērtēšanu, portālam "Delfi" atklāja Talsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja Inita Fedko. Viņa gan neprecizēja, par ko sākta "situācijas izvērtēšana".

Fedko atteicās sniegt informāciju un uzrādīt LBF pieteikumu, ko vajadzētu izskatīt sporta komisijai.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!