Foto: LETA

Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidentes amatu varētu atstāt Baiba Broka, jo organizācijai radušās finansiālas problēmas pirms gaidāmās sezonas, vēsta "Latvijas Avīze".

Pagājušajā sezonā pirms startiem LBF bijušas finanšu problēmas, bet Broka tās atrisinājusi. Šogad pirms sezonas LBF iztrūkstot apmēram 100 000 eiro, savukārt notikumi ārpus sporta un aizturēšanas krietni pabojāja Brokas reputāciju, kas, iespējams, ietekmē arī atbalstītāju lēmumus par naudas piešķiršanu vai atteikšanu, norāda LA.

29. oktobrī sasaukta LBF biedru pilnsapulce, lai skaidrotu šā brīža situāciju. Darba kārtībā varētu arī uzrasties jautājums par uzticību gan prezidentei, gan visai valdei. Šādu iniciatīvu izteikusi pati Broka, kura ir gatava aiziet, ja biatlona sabiedrība uzskatīs to par vajadzīgu. Broka vada federāciju kopš 2014. gada un pērn tika ievēlēta uz otro četru gadu termiņu.

Otrdien ziemas sporta veidu federācijas uzklausīja Izglītības un zinātnes ministrijā, kur izskanēja solījumi meklēt iespējas palīdzēt. "Šobrīd negribu domāt par to, kas notiks, ja valdība atteiks," izvairīgs bija LBF viceprezidents Gundars Upenieks. "Situācija ir ļoti sarežģīta, bet meklējam visas iespējas un gatavojamies sezonai, darbs nav apstājies, un to nedrīkst pieļaut." Viņš cer, ka tuvāko pāris nedēļu laikā būs skaidrība.

"Ja valsts neiedos naudu, tad – slikta valsts, jānomaina," biatlonistes Baibas Bendikas treneris Ilmārs Bricis nevairās no skaļiem vārdiem. "Protams, valsts maiņa ir galējais variants, un šogad tas nenotiks. Mēs noteikti startēsim, bet grūti pateikt, vai tā būs visu sezonu un vai Pasaules kausu sacensībās piedalīsies vēl kāds Latvijas biatlonists. Ja nāksies startēt vieniem, tad skaidrs, ka jāmeklē sadarbība ar citām komandām, bet par tālāko – kas to lai zina. Kas jādara sportistam ar valsti, ja viņš tai nav vajadzīgs? Ceru, ka viss atrisināsies. Nedomāju, ka Latvijā būs kāds varenais politiķis, kurš pateiks – nu nevajag arī."

Latvijas biatlona līderi Andrejs Rastorgujevs un Bendika šobrīd trenējas Itālijā, bet pārējie Latvijas biatlonisti aizvada treniņnometni Austrijā. Nelielas izmaiņas skārušas Rastorgujeva trenera korpusu, jo slaveno norvēģi Frūdi Andresenu nomainījis Pērs Olafs Treterūds. Biatlona sezona sāksies 25. novembrī ar IBU kausa izcīņas posmu Norvēģijā, bet Pasaules kausa pirmā posma sacensības trīs dienas vēlāk ierasti sāksies Zviedrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!