Foto: Foto: Latvijas Biatlona federācija

Latvijas biatlona kvartets, kura sastāvā bija Aleksandrs Patrijuks, Renārs Birkentāls, Sanita Buliņa un Sandra Buliņa, svētdien Pokļukā tika apsteigts par apli Pasaules kausa ceturtā posma jauktajā 4x7,5 kilometru stafetē un ieņēma 23. vietu.

Uzvaru svinēja Francijas komanda, kuras sastāvā bija Fabjēns Klods, Kantēns Fijons-Majē, Anaisa Ševaljē-Bušē un Žilija Simona. Francija vadībā nostiprinājās stafetes otrajā pusē, kuru veica Ševaljē-Bušē un Simona.

Fijons-Majē mēroja vienu soda apli, bet pārējo mērķu aizvēršanai francūži izmantoja septiņas rezerves patronas. Finišā Francijas kvarteta laiks bija viena stunda 19 minūtes un 48,9 sekundes. Itāļi iztika bez soda apļiem un pielietoja septiņas papildu patronas, zaudējot 24,6 sekundes, bet zviedri veica vienu soda apli un ņēma talkā piecas patronas, finišā atpaliekot 47,2 sekundes.

Patrijuks abās ugunslīnijās izmantoja kopumā četras rezerves patronas un savā stafetes posmā bija beigu galā. Birkentāls savā pirmajā šaušanā bija nekļūdīgs, bet otrajā izmantoja visas trīs rezerves patronas un mēroja vēl divus soda apļus, apsteidzot vien lēni slēpojošo Kazahstānas komandu.

Sanitai Buliņai šaušanā bija nepieciešama tikai viena papildu patrona, taču stafeti Sandrai Buliņai viņa nepaguva nodot, jo tika apsteigta par apli, tobrīd ieņemot priekšpēdējo vietu no 24 startējušajām komandām. Latvijas un Kazahstānas komandas arī palika vienīgās, kuras tika apdzītas par apli.

Jau ziņots, ka pāru stafetē uzvaru svinēja norvēģi Ingrīda Lanmarka Tandrevolla un Vetle Šostads Kristiansens. Sacensībām bija pieteikts arī Latvijas vadošais duets Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs, taču Bendika ir apslimusi un šī iemesla dēļ latvieši nevarēja startēt.

Pirms nākamā posma Latvijas izlasei, iespējams, pievienosies vēl viens biatlonists un biatloniste, lai Rūpoldingā varētu startēt ar abām stafetes komandām.

Piektais Pasaules kausa posms notiks nākamnedēļ Vācijas trasē Rūpoldingā. Noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts martā Oslo, bet pasaules meistarsacīkstes no 6. līdz 19.februārim uzņems Oberhofa Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!