Foto: Reuters/Scanpix
Gaidāmajām Pasaules kausa izcīņas sacensībām biatlonā sievietēm, kas ievadīs otro sezonas trimestri, no Latvijas pielaista tikai Baiba Bendika, atklāja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) ģenerālsekretāre Anna Jermolajeva.

Pasaules kausa izcīņas pirmajos trijos posmos Latvijas komandas rindās sacensībās startēja Bendika, Žanna Juškāne un Anete Brice, tomēr kvalifikācijas noteikumi diktē, ka Jaungada pirmajos posmos trasē varēs doties tikai Bendika, kamēr pārējām biatlonistēm nāksies sacensties IBU kausa izcīņā.

Šosezon Bendika piedalījusies divos Pasaules kausa posmos, kur sprinta sacensībās izcīnījusi 93. un 95.pozīciju.

Tikmēr Juškāne startējusi četrās individuālajās sacensībās, nepakāpjoties augstāk par 83.pozīciju, kamēr Brice divos startos arī nav pratusi finišēt augstāk par 83.pozīciju.

"Izmaiņas diktē tikai un vienīgi kvalifikācijas izpildīšanas noteikumi. Kuriem tie ir izpildīti, tie brauc uz Pasaules kausa posmiem, bet pārējiem neatliek nekas cits, kā šobrīd startēt IBU sacensībās," izteicās Jermolajeva, piebilstot, ka Starptautiskās Biatlona savienības apkopotajos sportistu reitingos iespējamas izmaiņas.

Tikmēr vīriešu konkurencē kvalifikācijas izpildi saglabājuši Andrejs Rastorgujevs, Edgars Piksons, Arturs Koļesņikovs, Rolands Pužulis, Toms Praulītis un Jānis Bērziņš.

Jermolajeva uzsvēra, ka iespējas pēc pirmajos trijos posmos piemērotā rotācijas principa tiks dotas visiem. Kuri biatlonisti dosies uz konkrētiem posmiem un startēs konkrētās sacensībās, tiks izlemts vēlāk.

Tāpat Latvijas komandai iespēju robežās turpinās palīdzēt Ilmārs Bricis, kurš jau beidzis profesionālo karjeru un šosezon ir Lietuvas izlases treneris-konsultants. Viņš, visticamāk, tiks piesaistīts tikai stafetes sacensībām.

Kopumā Jermolajeva izteica apmierinātību ar biatlonistu iespēto pirmajos trijos Pasaules kausa posmos.

"Ir novērojami ļoti labi rādītāji, kas rada optimismu. Sagatavošanās posmā bija ļoti grūti ieskrieties, jo visur bija problēmas ar trenēšanos sniegotos apstākļos. Lai sportisti būtu pilnvērtīgi sagatavojušies, uz sniega jāpavada aptuveni mēnesis, bet ar šādām problēmām saskārās pilnīgi visas komandas," izteicās Jermolajeva. "Daudzi no līderiem sāk ieskrieties tikai uz trešo vai ceturto posmu."

"Iepriecina visu sportistu sniegums un progress, lai arī komandai ir zināmas tehniskas problēmas ar pareizu slēpju atlasi. Kā maza biatlona valsts nevaram cerēt uz lieliskiem rezultātiem visos posmos, tāpēc Rastorgujeva sniegums pirmajā posmā dod iemeslu cerībām," piebilda Jermolajeva.

Rastorgujevs ir vienīgais no Latvijas biatlonistiem, kurš līdz šim pratis izcīnīt Pasaules kausa ieskaites punktus. Kopvērtējumā viņš ar 22 punktiem atrodas 58.pozīcijā.

Jau vēstīts, ka sieviešu konkurencē šosezon nestartēs ilggadējā Latvijas izlases līdere Madara Līduma.

Pasaules kausā šosezon risināsies deviņi posmi, no kuriem nākamais, ceturtais, janvāra pirmajā nedēļā notiks Oberhofā, Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!